Dienas ziņas

Rīt sāksies militārās mācības "Namejs 2018"

Dienas ziņas

Izdegusi SIA "Mikrotīkls" noliktava

No stikla pudelēm veido vides objektus

Pudeļu dārzs - no nelielas aizraušanās līdz tūrisma objektam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

No nelielas aizraušanās līdz tūrisma objektam - tā par Pudeļu dārzu teic saimniece Anna Zīle. No dažādām stikla pudelēm savā saimniecībā viņa veido neparastus vides objektus. Nu to jau ir vairāk nekā divdesmit.

Pie  lauku sētas "Ainaži" viesus sagaida trīs metrus augsta pudele, kurā iemūrētas 670 alus pudeles. Šo vides objektu saimniece Zīle izveidoja pērn un dēvē par pudeļu dārza vizītkarti.

Kopumā saimniecībā ir 23 dažādi no betonā iemūrētām pudelēm veidoti darbi - gan ar praktisku nozīmi, gan arī mākslas elementi.

Pats pirmais bija pudeļu siena, kas pagalmu pasargā no vējiem. Vēlāk pudeles iemūrētas arī siltumnīcas pamatos, galdā un tiltiņā, un pēdējos gados no tām darinātas arī latvju zīmes, puķu dobe, laternas, suņu būda, bišu mājiņa un citi objekti. 

"Laikam man tāds apslēpts talants ir. Es vispār nekad dzīvē nebiju mūrējusi, bet teorijā es biju gudra. Un man bija izstāstīts, un es vienkārši tās pudeles nevarēju izturēt, kaut kur viņas bija jāliek. Un tad es pēc teorijas visu sāku darīt, uzmūrēju, un visi pēc tam atzina, ka īsts mākslas darbs. Protams, bija tāda skepse - vīrieši nostājas un saka: "Oi, kāds mākslas darbs. Kas tad to mūrēja?" Es mūrēju. Viņš saka, ko tu stāsti. Vai tad sieviete var vispār kaut ko tādu uzmūrēt?" atmiņās dalās Zīle.

Saimniece nekad nebija domājusi, ka viņas aizraušanās kādreiz varētu kļūt interesanta arī citiem, bet Pudeļu dārzu savā ceļojumu maršrutā iekļauj ne tikai tūristi no Latvijas, bet arī sveštautieši.

Neparastos vides objektus pabijuši lūkot ceļotāji no 12 dažādām pasaules valstīm. Dārzu iecienījuši arī jaunlaulātie - viņiem par godu saimniece izveidojusi mīlestības koku, un top arī īpaša sirds. Tajā tiek iemūrētas pudeles ar vēlējumiem, kurus jaunlaulātie raksta viens otram. 

"Nav jau māksla par lielu naudu nezin ko uztaisīt, bet māksla ir ne no kā uztaisīt kaut ko. Saprotiet, mani kaut kas vada, man kaut kas liek, ka man ir jāmūrē. Ka man tas jādara, ka man ir jāpriecē ekskursanti. Un viņi priecājas, un man arī ir prieks. Tā kā mēs ar  to enerģiju abpusēji apmaināmies," atklāja Zīle.

Pudeļu dārza tapšanā labprāt iesaistās arī iedzīvotāji, kuri, viesojoties saimniecībā, atved arī pa kādai pudelei. Saimniecei to ir jau simtiem. Jau drīzumā saimniece no šampanieša pudelēm veidos pudeļu labirintu, kam dārzā vieta jau atvēlēta. Tur taps arī īpašs gulbis, kas tiks veidots akcijā "100 gulbji Latvijas simtgadei". 
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti