Preiļos notiks Latgales stāstnieku festivāls «Omotu stuosti»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Preiļos un Riebiņu novadā 19. un 20. jūlijā notiks ceturtais Latgales stāstnieku festivāls «Omotu stuosti», kas godina stāstniecību kā tautas nemateriālā mantojuma daļu un izceļ arī pašus stāstu glabātājus.

Vilhelmīne Jakimova par Latgales stāstnieku festivālu "Omotu stuosti"
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Dalību festivālā pieteikuši 26 stāstnieki no visām Latvijas malām, viņu vidū arī ventspilniece Ārija Klēvere, kura pērn ieguva apbalvojumu „Laiks Ziedonim”. Festivālā piedalīsies arī desmit UNESCO „Stāstu bibliotēkas”. Līdzās stāstiem varēs mācīties arī amatus.

„Pirmajā dienā būs divas „odziņas” – klūdziņu pīšanas meistardarbnīca Vārkavas novadpētniecības muzejā, ko vadīs Gavaru ģimene. Juris Gavars ir profesionāls pinējs. Tur piedalīsies arī Daugavpils un Preiļu pinēji, un šis pasākums būs interesants ar to, ka vienuviet tiksies gan klūdziņu pinēji, amata meistari, gan stāstnieki. Vakarā būs pirmais lielais stāstu groziņvakars ar folkloras kopu „Rūtoj”, kur būs stāsti uz nebēdu - gan draiski, gan nopietni. Tie visi grozīsies ap pīšanu, jo pīt jau var daudz ko – sākot no vainadziņa līdz meliem," stāsta festivāla koordinatore un Preiļu Galvenās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļas vadītāja Vilhelmīne Jakimova.

"Otrā diena paies Riebiņu novadā, kur klausīsimies Riebiņu muižas un parka stāstus, būs bērnu rīts, ko vadīs Ingūna Radziņa no Jūrmalas Leļļu teātra. Izzinoša un interesanta būs lekcija „Laimes meklējumi latgaliešu pasakās”, ko vadīs Rēzeknes Tehnoloģiju augstskolas profesore Angelika Juško-Štekere. Visu noslēgsim ar padomu stāstu pēcpusdienu „Jaunim devu suoļ ar maizi, vacim – jauku volūdeņ” ar folkloras kopu „Jumalāni”. Tur piedalīsies ne tikai pieaugušie stāstnieki, bet arī bērni,” atklāj festivāla koordinatore.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti