Dienas ziņas

Ikšķilē veido sēklu lolotāju tīklu

Dienas ziņas

Pašvaldībās rīko aptaujas par teritoriālo reformu

Preiļos atklāta Metāla mākslas galerija

Preiļos atklāj industriālu Metāla mākslas galeriju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Preiļos durvis vēris unikāls tūrisma objekts – Metāla mākslas galerija. Tās eksponāti ir modernizēti motocikli un no vecu motociklu un automašīnu detaļām veidotas skulptūras. Industriālā dizaina stilā veidota galerija ir Preiļu iedzīvotāju, jaunā Nesterjuku pāra kopdarbs un lolojums, ar kuru mākslinieki saista arī savu turpmāko radošu darbību. 

Metāla un mākslas paradīze, kura neatstās vienaldzīgu nevienu apmeklētāju. Šādi var dēvēt metāla mākslas galeriju “Nester Custom”, kura nupat ir vērusi durvis Preiļos un kuru droši var dēvēt par vienu no neordinārākajiem tūrisma objektiem visā Latvijā. Galerija ir tapusi jaunā pāra Aleksandra un Alīnas Nesterjuku kopdarba rezultātā, un tā aptver ne tikai restaurētos motociklus, bet arī unikālas no motociklu un automašīnu detaļām veidotas skulptūras un interjera priekšmetus. 

Uzņēmuma “Nester Custom” vadītājs Aleksandrs Nesterjuks atzīst, ka ir grūti savaldīt emocijas, bet sajūtas atklāšanā ir patīkamas. "Šī ir kulminācija, un tagad mūsu durvis ir atvērtas katram. Es pats veidoju tās skulptūras. Tas ir mūsu dzīves atspulgs, paralēlā pasaule no metāla," viņš uzsver. "Tāpat veidoju motociklus uz pasūtījuma, modernizēju, ieviešu savu dizainu un tie kļūst individuāli."

Savukārt datorgrafikas dizainere Alīna Nesterjuka pastāstīja, ka gandrīz trīs gadus galeriju abi veidoja kopā. "Tāpēc šo dienu varam salīdzināt ar mūsu kopējā bērna dzimšanas dienu. Galerijas noformējums, izkārtnes, logotipi  sienu apgleznojumi, "Custom" veikala noformējums, to visu veicu es," viņa piebilst.

Industriālā dizaina galerijas interjers pilnībā saskan ar tajā esošiem eksponātiem.

Šeit var nesteidzīgi uzspēlēt metāla šahu vai, iekārtojoties stilizētajā kafejnīcā, iedzert kafiju un baudīt uz vietas veidoto šokolādi zobratu, uzgriežņu vai āmuru formā. 

Galerijas apmeklētājs Andrejs saka, ka neko tādu nekur Latvijā nav redzējis. "Šeit, Latgalē, noteikti zinu, ka nekur nav," saka Andrejs. Savukārt Preiļu Leļļu muzeja īpašniece Vladlena uzsver, ka tādā mazā pilsētiņā ir jāpiesaista tūristi. "Sašas un Alīnas veidotais objekts ir unikāls. Visiem tūristiem, kas pie mums brauc,  iesakām apmeklēt šo vietu, lai viņi redz cilvēka fantāziju  metālā. Konkurences mums nav, jo lielākoties mēs darbojamies dažādos virzienos," viņa paskaidro.

Nesterjuku ģimenei ir daudz radošu ideju un tālākejošu plānu, tostarp arī sava zīmola popularizēšana, veidojot suvenīru un aksesuāru produkciju ar Metāla mākslas galerijas dizainu. Plānos ir arī ekspozīcijas papildināšana ar jaunām skulptūrām. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti