Rīta Panorāma

Raidījums "Neatklātā Kurzeme" piecās sērijas

Rīta Panorāma

Nīderlandes muzejs publikai atver mākslas darbu krātuvi

Pakistānā tradicionālās mūzikas un amatu festivāls

Pakistānā aizvadīts tradicionālās mūzikas un amatu festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Mūzika, ēdieni un tirgošanās. Piedāvājumā mākslas un amatniecības izstrādājumi no visas Pakistānas. Tas viss tikko bija baudāms valsts lielākajā festivālā, kas godina Pakistānas daudzveidīgās tradīcijas un amatus.

Pakistānas galvaspilsētā Islambadā aizvadītajā nedēļas nogalē skanēja tradicionālās mūzikas skaņas, deju ritmi un sava aroda pratēji izrādīja tradicionālās amatniecības prasmes.

No tradicionālās mūzikas izpildītājiem līdz amatniekiem – Islamabadā uz tradicionālās mūzikas un mākslas festivālu ieradās sava aroda lietpratēji no visas valsts. Vietējiem šis pasākums ir plaši pazīstams kā "Lok Mela".

“Pirms trīs mēnešiem apprecējos, un mana sieva ļoti vēlējās izceļot visu Pakistānu. Tāpēc man bija jauka iespēja apmeklēt šo festivālu un vienuviet apskatīt visu Pakistānu. Apmeklējām visus paviljonus, īpaši patika skatīties tautas dejas,” stāstīja tūrists Amīrs Taimors.

Tas ir ikgadējs pasākums, un tā mērķis ir popularizēt un saglabāt Pakistānas mākslu, amatniecību, kultūru, tautas mūziku un tradicionālās prasmes. Ir paviljoni, kuros pārstāvētas visas valsts provinces. Tiek izrādīti katra reģiona unikālie kultūras aspekti. Piemēram, tradicionālu šaļļu, palagu un citu audumu aušana.

Visā festivāla norises teritorijā arī Pakistānas tradicionālās virtuves ēdieni pieejami katram interesentam. Starp tiem arī ārzemnieki. Citu starpā festivālā bijuši manīti arī Saūda Arābijas un Palestīnas sūtņi, kā arī Amerikas Savienoto Valstu diplomāti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti