Dienas ziņas

Senioru korim "Noktirne" – 50 gadu jubileja

Dienas ziņas

Latgales vidusskolēni sacenšas militārajās stafetēs

Latviešu amatierteātris Anglijā svin 10 gadu jubileju

Latviešu amatierteātris «Strops» Anglijā svin 10 gadu jubileju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Viens no veidiem, kā ikdienā kopt latvietību, dzīvojot ārzemēs, ir darbošanās amatierteātros, kas nu pēc ilgāka pārtraukuma atsākuši darbu. 

Lielbritānijā, Burtonā, nupat 10 gadu jubileju nosvinējis amatierteātris "Strops", piedaloties vēl četriem latviešu amatierteātriem no citām Anglijas pilsētām.

Burtonas amatierteātris "Strops" savulaik aizsākās ar sludinājumu internetā, kopā sanākot 15 cilvēku domubiedru grupai. Gadu gaitā sastāvs ir mainījies, dalībniekiem pārceļoties uz citām Anglijas pilsētām, pat uz Latviju, taču vietā nākuši jauni dalībnieki.

10 gadu laikā iestudētas vairāk nekā 30 izrādes, pabūts gan viesizrādēs un teātru festivālos Anglijā, gan daudzās citās valstīs.

"Sastāvā mēs esam septiņi cilvēki, bet, ja tas ir nepieciešams, mēs pieaicinām mūsu ārštata aktierus, kas ir no zīdaiņa vecuma līdz pat sirmam vecumam," stāstīja amatierteātra "Strops" režisore Aivita Skābarniece.

Jubilāri skatītājus priecēja ar teatrāli muzikālu skeču, kas ir pašu radīts, iedvesmojoties no latviešu tautas pasaku motīviem.

"Spēlēt latviešu teātri ir vienreizēji jebkurā pasaules malā, tās ir sajūtas, kas tevi paceļ spārnos!" atzina amatierteātra "Strops" dalībniece Džeina Ozola.

Jubilārus ar fragmentiem no izrādēm sveica arī citi latviešu amatierteātri, uzstājās latviešu mūziķi.

"Mēs esam atnākuši kopā vairāki teātri, kas Anglijā ir dzīvi, un ir fantastiski, ka mums ir teātris, kuram ir 10 gadi, jo mums – Londonai un Birmingemai – tik daudz nav," sacīja Birmingemas mazā teātra direktore Dace Čaklā.

Draudzīgā gaisotnē tika gan kopīgi spēlēts teātris, gan dziedāts, vakaru noslēdzot ar dejām un īstu latviešu ēdienu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti