Dienas ziņas

Aktualizē kiberdrošības jautājumus

Dienas ziņas

"Supernova" zīmju valodā

"Koru kari"" Carnikavā

«Koru kari» Carnikavā aizstāj sadraudzības koncertus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Carnikavā tradicionālos koru sadraudzības koncertus jau vienpadsmito gadu aizstāj ''Koru kari''. Ideja aizgūta no kāda televīzijas šova. Šogad koru karos Carnikavā piedalījās ap simts dalībnieku no Rīgas, Madonas, Krimuldas un Ropažiem.

Apņēmības pilni parādīt, ka koristi spēj ne vien skanīgi dziedāt, bet tiem nav sveša arī aktiermāksla, tautas namā ''Ozolaine'' uz gadskārtējiem ''Koru kariem'' pulcējās sešu koru dalībnieki.

Sieviešu kora''Undīne'' dalībniece Aija Lāne stāsta, ka tā bijusi pašu iniciatīva. "Mēs uzaicinām korus, un tad ir sagatavošanās periods, kad mēs kaut ko jaunu izdomājam," viņa saka. "Tas liek mums savākties, saņemties un gūt jaunu enerģiju."

Katrs kolektīvs izpilda sava kora hitu - dziesmu no kinofilmas vai teātra izrādes, kā arī vienu improvizāciju par doto tēmu. Katra uzstāšanās koristiem ir kā svētki. Papildu gandarījumu pasākumā sniedz iespēja iziet no ierastajiem rāmjiem, izveidojot atraktīvu un kvalitatīvu priekšnesumu īsā laikā, kas ir liels izaicinājums.

Vīru kora ''Gaiziņš'' prezidents Gatis Lediņš atzīst, ka skatuves mulsums noteikti dara savu. "Publikas daudz. Tas arī dara savu, bet centīsimies, darīsim," viņš paskaidro.

Dziesmu svētkos šie kori uzstājās dažādās grupās, bet šoreiz žūrijai tie jāvērtē pēc vienotiem kritērijiem desmit ballu sistēmā. Tas neesot viegls uzdevums, tomēr paši dziedātāji tādējādi gūst gan jaunu pieredzi un prasmes, gan iedrošinās savu varēšanas latiņu pacelt augstāk.

Žūrijas komisijas locekle un dziedātāja Inese Bumbiere-Kaže atzīst, ka vērtē atraktivitāti un to, cik daudz ir piestrādāts gan vizuāli, gan režijā un aktiermākslā. "To, kā viņi ir interpretējuši savu priekšnesumu. Viens varbūt vairāk domā par savu muzikālo kvalitāti un mazāk ir ieguldījis vizuālajā, savukārt kāds cits vairāk izpaužas kā aktieris un skanējums varbūt nav tāds kā gribētos, bet kopsummā ņemot viss ir ļoti skaisti," paskaidro Bumbiere-Kaže.

Lai gan, saskaitot žūrijas vērtējumu, tika noteikti arī uzvarētāji, paši ''Koru karu'' dalībnieki teic, ka uzvarējusi ir draudzība.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti