Kocēnu novadā atzīmēs Starptautisko teātra dienu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Kocēnu novada Dikļos 1818. gadā ’’Zundu rijā’’ Dikļu muižas kalpa Jāņa Peitēna režisētā Frīdriha Šillera izrāde ’’Laupītāji’’ uzskatāma par vienu no pirmajiem latviešu amatierteātru iestudējumiem Latvijā. Teātra dienā Dikļos pie teātra akmens varēs iepazīties ar izstādi, kas tapusi 2018. gadā un veltīta pirms vairāk nekā 200 gadiem Dikļos uzvestajiem Šillera “Laupītājiem” un izrādes vēsturiskiem iestudējumiem uz profesionālās teātra skatuves Latvijā. Materiālus sagatavojis un apkopojis Eduarda Smiļģa Teātra muzeja direktors Jānis Siliņš ar Latvijas Kultūras akadēmijas studentiem, informēja pašvaldības pārstāvji.

Arī pie Dikļu Kultūras centra visas dienas garuma būs skatāmas divas Teātra dienai veltītas foto izstādes. Uz Kultūras centra fasādes būs apskatāma foto izstāde ’’Teātra svētki Dikļos’’, kurā atspoguļoti notikumi, teātra personības un kolektīvi, kas gadu gaitā viesojušies Dikļos.

No 27. marta līdz 10. aprīlim Bērzaines Tautas nama logos būs apskatāma Starptautiskajai teātra dienai veltīta izstāde – foto mirkļi no pagasta amatierteātra izrāžu vēstures ’’TEĀTRIS ir teātris’’.

27. martā no pulksten 10.00 līdz 19.30 Kocēnu Kokmuižas pils parterā visas dienas garumā būs dzirdamas visiem pazīstamas dziesmas un mūzikas no latviešu teātra izrādēm. Savukārt Vaidavā – Kocēnu novada laikmetīgais teātris ’’Volatus’’ radījis jaunu, satīrisku audioizrādi par cilvēku attiecībām ’’Strīķciema hronikas’’, kura skatītājiem un klausītājiem būs pieejama 27. martā Kocēnu novada sociālo tīklu vietnēs, kā arī teātra “Volatus” “Facebook” lapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti