Kocēnos notiks Pasaules koklētāju nometne Laimas Jansones vadībā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

No 28. jūnija līdz 30. jūnijam Kocēnu novada Dauguļos notiks Pasaules koklētāju nometne, ko vadīs talantīgā latviešu koklētāja Laima Jansone kopā ar pieredzējušiem kokļu pedagogiem – Inesi Mičuli, Zani Sniķeri, Latvīti Cirsi, Ilzi Ozolu, kā arī būs iespēja apmeklēt meistarklasi, ko vadīs Arja Kastinena no Somijas, informē Kocēnu novada dome.

Nometnē piedalīsies 40 dalībnieki, kas būs mērojuši ceļu gan no dažādām Latvijas vietām – Kocēnu novada, Rīgas, Valmieras, Liepājas, Jelgavas, Mazsalacas, Mārupes, Ogres, Siguldas, Jūrmalas un Ventspils, kā arī divas dalībnieces atceļos no Berlīnes (Vācija).https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

Nometnes dalībniekiem būs iespēja apgūt jaunas un papildināt esošās kokļu spēles iemaņas, paredzēti gan dziesmu vakari, gan citas aktivitātes, kā arī iespēja piedalīties Pirmo Dziedāšanas svētku Dikļos 155. gadadienas svētku koncertā sestdien, 30. jūnijā, plkst. 17 Neikenkalna dabas koncertzālē Dikļos. Nometnē viesosies jaunais un talantīgais koklētājs Namejs Kalniņš, kurš aizvadītā gada nogalē, būdams 15 gadus jauns, izdeva debijas debijas albumu “Laika gaitā”.

Laima Jansone uzsver, ka pēdējo gadu laikā kokles spēle ir kļuvusi aktuāla un pieprasīta ne tikai Latvijā, bet arī ārvalstīs. Koklē gan tradicionālās mūzikas cienītāji, gan jaunieši savam priekam, gan pieauguši cilvēki atpūtai pēc darba. “Pasaules koklētāju nometne sniegs iespēju visiem spēlēt gribētājiem satikties, vieniem apgūt kokles spēli no pašiem pamatiem, citiem papildināt jau apgūtās spēles prasmes, visiem kopā vienoties ne vien skanīgā saspēlē, bet arī dziesmās,  dančos vienā no kultūrvēsturiski visnozīmīgākajām vietām Latvijā,” atzīst Jansone.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti