Rīta Panorāma

Latviešu simfoniskās mūzikas lielkoncerts

Rīta Panorāma

Kur likt nevajadzīgās elektroiekārtas?

Intervija ar Sandru Stari, Ilmāru Dreļu, Pīteru Dauguli, Daci Baltkāju, Ingu Stafecku

Kapela «Dziga» aicina sadancot Lūznavas muižā jaunā albuma «Gostūs» prezentācijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Vienpadsmit latviešu, latgaliešu un dažu citu Eiropas valstu tautu kadriļu melodijas – šādu tautas mūzikas krājumu sagatavojusi kapela “Dziga”, kurai klajā nāk septītais albums ar nosaukumu “Gostūs”.

Tā prezentācija plānota rītvakar Lūznavas muižā, kur, kā tiek solīts, drosmīgākie varēšot kadriļas arī iemācīties nodejot.

“Tā kā kapela “Dziga” tika dibināta kā pavadošais sastāvs deju kopai “Dziga”, esam cieši saistīti ar dejām. Faktiski Ilmāra Dreļa horeogrāfijas ir balstītas pamatā uz mūsu iespēlēto mūziku,” pavēstīja “Dzigas” mūziķes.

Viņas arī atklāja, ka labprāt dodas ceļojumos, tāpēc arī šis disks ir kā ceļojums. “Aizbraucam ciemos, kaut ko garšīgu sameklējam un apēdam, un ar baudu atgriežamies mājās. Nebaidījāmies iekļaut to, ko esam dzirdējušas ārpus,“ skaidroja mūziķes.

Lūznavas muižā gaidāms albuma prezentācijas koncerts. “Dzigas” mūziķes stāstīja, ka zemnieki taču arī dejojuši kadriļas centienos atdarināt savus kungus – tāpēc jau danči ienāca vienkāršo cilvēku dzīvē, un pie vienkāršās tautas sevi pieskaita arī “Dziga”. Albuma prezentācijā, kas gaidāma piektdienas vakarā, kapelai talkā nākšot arī Lūznavas muižas kadriļu dejas grupa, kas ierādīšot deju soļus apmeklētājiem, bet albuma ieskandināšana gaidāma Rēzeknes Mākslas namā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti