Dienas ziņas

Spriež par elektrovelosipēdu attīstību

Dienas ziņas

Vai Ventspils paliks bez autoostas?

Ģimene veido Metāla mākslas galeriju

Ģimene Preiļos veido Metāla mākslas galeriju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Nesterjuku ģimene Preiļos jau vairākus gadus attīsta savu uzņēmējdarbību, ar to arī uzsverot piederību savai pilsētai. Ar viņu iniciatīvu top Metāla mākslas galerija. 

Ģimenei ir savs autoserviss, kā arī datorgrafikas dizaina darbnīca. Pirms trīs gadiem Aleksandrs Nesterjuks sāka no pārpalikušajām automašīnu un citu spēkratu detaļām veidot skulptūras, bet sieva Alīna, kurai ir izglītība mākslā, vīra aizraušanos atbalstīja. Tā radās ideja par kopīgas Metāla mākslas galerijas izveidi.

"Mūs vienmēr ir saistījusi mīlestība pret motocikliem, tiekšanās pēc kā jauna, skaista. Mēs daudz arī ceļojām uz motocikla, un tā arī dzima ideja izveidot šādu galeriju. Pat vairāk nekā galeriju, bet mūsu mākslas māju," pastāstīja datorgrafikas dizainere Alīna Nesterjuka.

"Jau kopš bērnības nodarbojos ar mopēdiem un motocikliem. Tā sakrājās liels daudzums detaļu, un jau tajā momentā saskatīju detaļās kaut kādas formas. Pienāca tā diena, kad no tā gribējās izveidot ko vairāk par metāla kaudzi," skaidroja Aleksandrs Nesterjuks.

Ekspozīciju zālēs pašlaik tiek izliktas arvien jauns skulptūras: sākot ar vienradzi un rokgrupu līdz pat sievietei - kaislei un likuma interpretācijai. Vienas skulptūras izveide aizņem vienu līdz astoņus mēnešus, un reizēm tiek izmantotas arī ledusskapju, televizoru vai citu saimniecības lietu detaļas. Taču visa pamatā ir pašu ikdienā piedzīvotās emocijas.

"Mana pati mīļākā skulptūra un kur visvairāk redzu cilvēku emocijas - gan šoku, gan sajūsmu -, ir dusmu modināšanas skulptūra ar lieliem nagiem, bīstamiem asmeņiem uz galvas. Uz tās deg arī uguns, jo skulptūrā ir iebūvēts propāna balons. Tāpat ir izveidoti daži "Custom" motocikli, kuri individuālā un unikālā izskatā arī var priecēt skatītāju acis," pastāstīja Nesterjuks.

Savukārt viņa sieva rada izkārtnes, noformējums, uzlīmes un logotipus. Nosaukumus katram darbam abi izdomā kopā.  

Lielāko daļu finansējuma Metāla mākslas galerijas izveidei jaunais pāris gūst no pamatdarba servisā un datorgrafikā. Par nodokļu slogu vai citām uzņēmēju aktualitātēm jaunieši izvairās runāt, vairākkārt uzsverot, ka svarīgākais ir dzīvot un strādāt dzimtajā pilsētā.

"Es esmu piedzimis un dzīvojis visu dzīvi Preiļos. Šī ir mana mīļākā pilsēta, un es nekur negribu no šejienes braukt prom. Notiek pils renovācija. Mēs redzam, ka mūsu pilsēta kļūs par labu tūrisma objektu, tāpēc mums ir tāda laba pārliecība par rītdienu," uzsvēra Nesterjuks.

Metāla mākslas galerija vaļā tiks vērta nākamā gada maijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti