FOTO: «Sudmaliņu» atklāšana Dzegužkalnā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

10. jūlijā Dzegužkalnā notika IX Starptautiskā tautas deju festivāla “Sudmaliņas” atklāšanas koncerts “Aiz deviņām jūrām, aiz deviņiem kalniem”.

Skatītāji klātienē koncertā varēja izbaudīt gan pazīstamus, gan neierastākus deju soļus, katra ansambļa dejotprasmi un raksturu. Vairāku deju grupu priekšnesumus kuplināja kapelas.

Atklāšanas koncertā piedalījās dejotāji no Bulgārijas, Čīles, Indijas, Indonēzijas, Igaunijas, Kipras, Krievijas, Polijas, Serbijas, Ukrainas un Latvijas. Viesmākslinieku godā uzstājās dejotāji no Spānijas.

Norisi veidoja tā mākslinieciskā vadītāja Dagmāra Bārbale un režisors Jānis Siliņš. Īpašu scenogrāfiju, ko ar roku spēku koncerta laikā darbināja paši dejotāji, sarūpēja scenogrāfs Reinis Suhanovs.

Dzegužkalnā deju grupas izlozēja uzstāšanās secību konkursā, kas notiks jau šovakar, 11.jūlijā, plkst. 17 VEF Kultūras pilī. Bezmaksas ieejas kartes uz konkursu vairs nav pieejamas.

Festivāls “Sudmaliņas” ilgs līdz 14. jūlijam, aicinot uz bezmaksas koncertiem Rīgā, Kuldīgā, Siguldā un Liepājā. Festivāla programma atrodama festivāla mājaslapā.

IX Starptautisko tautas deju festivālu “Sudmaliņas” rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Kuldīgas novada pašvaldību, Liepājas pilsētas pašvaldību, Rīgas pilsētas pašvaldību un Siguldas novada pašvaldību.

"Sudmaliņas" ir vērienīgākais festivāls skatuviskās dejas jomā Latvijā, kura mērķis ir pulcēt kopā Latvijas un dažādu pasaules valstu dejotājus, kas radoši pēta, iepazīst un pārmanto tautas dejas tradīcijas. Festivāla tradīcija tika aizsākta 1992. gadā, tā idejas autore ir Deju svētku Goda virsvadītāja, horeogrāfe Ingrīda Edīte Saulīte. Festivāls kļuvis par  stabilu  tradīciju,  gūstot  ārvalstu  viesu,  Latvijas dejotāju, skatītāju un kritiķu augstu novērtējumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti