FOTO: «Sudmaliņas» ieskandina iepazīšanās tūre Vecrīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ar līksmu iepazīšanās tūri 9.jūlija pievakarē Vecrīgā tika ieskandināts IX Starptautiskais tautas deju festivāls “Sudmaliņas”. Ar rīdziniekiem un pilsētas viesiem sasveicinājās deju grupas un tās pavadošie mūziķi no desmit pasaules valstīm.

Brīvības laukumā un Doma laukumā notikušajā iepazīšanās tūrē “Labāk deviņi draugi…” festivāla dalībnieki piesaistīja apkārtējo uzmanību ne vien ar katrai tautai raksturīgajiem deju soļiem un temperamentu, bet arī ar kapelu muzicēšanu un dziedāšanu, kā arī krāšņajiem, atšķirīgajiem tautas tērpiem.

Iepazīšanās tūrē piedalījās: tautas deju ansamblis “Chavdar” (Bulgārija), Čīles Dienvidu universitātes Tautas deju ansamblis, Rīgas kultūras un tautas mākslas centra “Mazā ģilde” deju ansamblis “Daiļrade” (Latvija), folkloras ansamblis “Djido” (Serbija), deju ansamblis “Dywotsvit” (Ukraina), Kipras turku Tautas deju federācijas tautas deju ansamblis, Krakovas Zinātnes un tehnoloģiju universitātes dziesmu un deju ansamblis “Krakus” (Polija), tautas deju ansamblis “Podmoskovnie vechera” (Krievija), tradicionālo deju un mūzikas ansamblis “Nona Asri Indonesia” (Indonēzija), biedrības “Vidējās paaudzes deju kolektīvs “Sidrabi”” VPDK “Sidrabi” (Latvija), Tallinas brīvā laika pavadīšanas centra “Kullo” tautas deju ansamblis “Sõleke” (Igaunija), Rīgas Tehniskās universitātes tautas deju ansamblis “Vektors”,  Kuldīgas novada pašvaldības aģentūras “Kuldīgas kultūras centrs” tautas deju ansamblis “Venta” un Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības kultūras pils "Ziemeļblāzma" senioru deju kolektīvs “Ziemeļblāzma” (Latvija).

Šovakar, 10. jūlijā, plkst. 20.00 Rīgā, Dzegužkalnā, visi festivāla dalībnieki piedalīsies atklāšanas koncertā “Aiz deviņām jūrām, aiz deviņiem kalniem”. Tā mākslinieciskā vadītāja ir horeogrāfe, dejas pedagoģe Dagmāra Bārbale, režisors – Jānis Siliņš. Īpašu, rokām “darbināmu” scenogrāfiju koncertam sarūpējis scenogrāfs Reinis Suhanovs. Koncertu vadīs aktieri Maija Doveika un Raimonds Celms.

Festivāls “Sudmaliņas” ilgs līdz 14. jūlijam, aicinot uz bezmaksas koncertiem Rīgā, Kuldīgā, Siguldā un Liepājā. Festivāla programma atrodama festivāla mājaslapā.

IX Starptautisko tautas deju festivālu “Sudmaliņas” rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Kuldīgas novada pašvaldību, Liepājas pilsētas pašvaldību, Rīgas pilsētas pašvaldību un Siguldas novada pašvaldību.

"Sudmaliņas" ir vērienīgākais festivāls skatuviskās dejas jomā Latvijā, kura mērķis ir pulcēt kopā Latvijas un dažādu pasaules valstu dejotājus, kas radoši pēta, iepazīst un pārmanto tautas dejas tradīcijas. Festivāla tradīcija tika aizsākta 1992. gadā, tā idejas autore ir Deju svētku Goda virsvadītāja, horeogrāfe Ingrīda Edīte Saulīte. Festivāls kļuvis par  stabilu  tradīciju,  gūstot  ārvalstu  viesu,  Latvijas dejotāju, skatītāju un kritiķu augstu novērtējumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti