FOTO: Folkloras festivāls «Baltica» ieskandina «Origo Summer Stage» 9. sezonu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Trešdien, 20. jūnijā, plkst. 18.00 notika “Origo Summer Stage” pirmsatklāšanas koncerts laukumā pie tirdzniecības centra “Origo”. Šogad vasaras garumā muzikālajos pasākumos un koncertos būs klausāma īpaši daudzveidīga mūzika, kuru pirmssvētku nedēļā ieskandināja starptautiskais folkloras festivāls “Baltica”.

Šīs vasaras programma tika ieskandināta ar folkloras festivālu “Baltica”, kas uz “Origo Summer Stage” skatuves bija klausāma jau otro gadu pēc kārtas, šoreiz uzstājoties vairākiem pērn vēl nedzirdētiem māksliniekiem, informēja tirdzniecības centra “Origo” komunikācijas konsultante Ksenija Mirošņika.

Pirmsatklāšanas koncerta laikā satikās dažādu tautu tradicionālā mūzika, dejas, stāsti un citas kultūras izpausmes kopā no septiņām dažādām valstīm, iesākot vasaras vakaru koncertu sēriju, kas šogad būs klausāma īpaši daudzveidīgā programmā. Pirmsatklāšanas koncertā bija dzirdamas Rietumlietuvas Plateļu novada dziesmas un dejas, tradicionālas igauņu senās tautasdziesmas, poļu deju melodijas, baltkrievu dziesmas un Korejas mākslinieku – lisu kultūras pārstāvju interesantā tautas mūzika, kas tiek izpildīta, izmantojot īpatnu rīkles vibrāciju. Pirmsatklāšanas koncerta vadītāja bija folkloras kopas “Berendeika” pārstāve Marianna Jode.

Šī gada “Origo Summer Stage” programma ietvers kā folkloras mūzikas koncertus, tā arī dažādu citu žanru mākslinieku sniegumus – džeza, simfoniskās mūzikas un arī jauno mūziķu priekšnesumus, kurus apmeklētājiem būs iespēja klausīties bez maksas turpat Origo laukumā vai doties koncertus baudīt kādā no restorānu vasaras terasēm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti