FOTO: Festivāls «Jūras bize» liedagā pulcē 600 tautas deju dejotāju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Sestdien, 27. augustā, Jaundubultu–Pumpuru pludmalē norisinājās festivāls dejotājiem "Jūras bize", kas liedagā pulcēja 35 tautas deju kolektīvus no Latvijas pilsētām un novadiem. "Jūras krastā tika izdejota garākā tautas deja, tuvojoties saulrietam, norisinājās "Baltā pelde"," informēja organizatori.

Festivāls jūras krastā pulcēja 602 dalībniekus no 35 deju kolektīviem. Deju akcijā "Jūras bize" satikās dejotāji no Jūrmalas, Rīgas, Tukuma, Liepājas, Ventspils, Jelgavas, Saldus, Kalsnavas, Vērēmiem, Blomes, Mētrienas, Lugažiem, Valgundes, Tērvetes, Dagdas, Jaunauces, Ogresgala, Ezerniekiem, Ozolniekiem, Slampes, Baložiem, Šlokenbekas, Džūkstes, Krimūnām, Ances un Litenes.

Uz liedagā izveidotā smilšu elementa – bizes – fona dejotāji krāšņos tautastērpos kopīgi izdejoja "Garo danci" un "Dvieļu deju" no latviešu danču krātuves un latviešu dejas par jūras tematiku – "Kas kaitēja nedzīvot lielas jūras maliņā" un "Jūrmalnieks".

Pēc kopā nodejotām dejām notika atsevišķu deju kolektīvu priekšnesumi, tuvojoties saulrietam, dejotāji, tērpušies baltos lina kreklos, devās kopīgā peldē.

Dejotāju festivāls "Jūras bize" ir turpinājums pērnā gada rudenī notikušajai akcijai "Purva burvis", kurā deju fragmenti tika izdejoti uz Lielā Ķemeru tīreļa šaurajām laipām. Šā gada akcijas "Jūras bize" scenogrāfijas pamatelements ir dabīgais un ekoloģiskais – kaijas, jūras viļņi, rāms ūdens spogulis un smiltis. Deju akcijas rīkotāju – Jūrmalas Kultūras centra deju kolektīva "Jūrmaldancis" – galvenā ideja, rīkojot deju akcijas dabā, ir izcelt latviskās tradīcijas un apgūt netradicionālas vietas tautas deju priekšnesumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti