Folkloras deju kopa «Dandari» izdod albumu «Divatā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Folkloras deju kopa "Dandari" laiž klajā savu ceturto studijas albumu "Divatā", kurš tapis sadarbībā ar skaņu režisoru Kasparu Bārbalu (studija "Lauska"), informēja "Dandaru" pārstāvji.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Albuma nosaukums nav nejaušs. Kā skaidrots albuma pieteikumā – lai gan ikdienā "Dandari" daudz dejo tieši daudzpāru dejas, šajā albumā visas iekļautās dejas var dejot divatā. Albumā ir iekļautas gan mazāk zināmas melodijas, gan plaši pazīstamas dejas – "Sudmaliņas", valsis, fokstrots. Tās izvēlējusies folkloras deju vadītāja Inga Holsta un šī brīža aktīvie muzikanti, kuri albumā iekļautās dejas regulāri spēlējuši koncertos un festivālos gan Latvijā, gan ārvalstīs. Arī pati ideja ierakstīt albumu radusies festivālā Francijā pēc nospēlētas balles, kad dejotāji vēlējušies iegādāties albumu ar meistarklasēs iemācītām un ballē izdejotām, un jau iemīļotām dejām. "Aranžijas veidojuši visi muzikanti kopā, un patiesībā tās visas jau tapušas uz skatuves, spēlējot neskaitāmus danču vakarus un balles. Tāda ir arī šī albuma ideja – dzīvi un nesamāksloti ieraksti, kurus klausoties rodas vēlme dejot!" norādīja "Dandaru" pārstāvji.

Ierakstos piedalījās: Ieva Artmane (bubins), Madara Behmane (flauta, mandolīna, vokāls), Inga Holsta (mandolīna, cimbole, vokāls), Oskars Patjanko (ermoņika, basīte, cītara, vokāls), Raitis Sondors (podziņu akordeons, basīte), Dzintra Zveja (mandolīna), arī "Dandaru" dejotāji Dāvis Bemberis (vokāls) un Marta Vera Kalniņa (vokāls).

Apgūt diskā iekļauto deju soļus iespējams, ieskatoties virtuālās danču krātuves video sadaļā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti