Festivāls «Baltica» aicina sagaidīt vasaras saulgriežus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Vasaras saulgriežus sagaidot, laikā no 16. jūnija līdz 21. jūnijam vienpadsmito reizi Latvijā notiks starptautiskais folkloras festivāls “Baltica”, kopā pulcējot 4000 dalībniekus – 233 folkloras kopas, etnogrāfiskos ansambļus, folkloras deju kopas un kapelas, ārvalstu viesus no Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Gruzijas, ASV, Polijas, Dienvidkorejas un Ķīnas.

Festivāla tēma 2018.gadā ir “Ziedēšana. Jāņi”. Starptautiskais folkloras festivāls “Baltica” tiks atklāts sestdien, 16.jūnijā, kad Rīgas kanāla malās sadziedāsies novadi, Vecrīgā būs iespēja piedalīties orientēšanās sacensībās, pasaules tirdzniecības centra “Rīga” koncertzālē skanēs teicēju un muzikantu koncerts, informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra sabiedrisko attiecību speciāliste Linda Ertmane. Plkst.17.00 festivāla dalībnieki dosies gājienā, bet plkst.18.00 Brīvības laukumā notiks festivāla lielkoncerts “Šurp, Jāņa bērni!”, kuru tiešraidē, sākot no plkst.18.00, varēs skatīties REPLAY.lv, bet 17.jūnijā plkst. 18.50 – LTV1.

Kopā festivāla ietvaros – no 16.jūnija līdz 21.jūnijam – notiks vairāk nekā 20 pasākumi, kurus apmeklēt aicināts ikviens interesents. Festivāls noslēgsies 21.jūnijā ar vasaras saulgriežu sagaidīšanu Rīgā un Latvijas novados – Dagdā, Daugavpilī, Jelgavā, Jūrkalnē, Turaidā, Viļakā. Gada īsākajā naktī Rīgā, 11.novembra krastmalā uz trim skatuvēm būs iespēja dzirdēt Jāņu melodijas, sadziedāties un apdziedāties, uzpīt visgreznākos vainagus un apgūt siera siešanas prasmi, būs spēles un rotaļas. Varēs dzirdēt Jāņu stāstus, zīlēt ar tautas dziesmām, sakāmvārdu gudrības salikt stāstos un ar Jāņu zālēm izzināt nākotni. Būs iespēja visiem kopā iedegt Jāņugunis, pavadīt sauli, klausīties grupas „Iļģi” koncertu un dancot visu cauru nakti muzikantu “Alas vecās mēbeles”, “Ceiruļeits”, “Skandinieki” un “Kokle” pavadībā, lai būtu modri un spirgti līdz nākamajiem Jāņiem. Bet tiem, kam prāts uz dancošanu vairs nenesīsies, būs iespēja līgot, stāstīt un klausīties. Lai sagaidītu sauli, visi dosies pāri Daugavai un raudzīs, kā saulīte rotājas.

Festivāla "Baltica" programma
Festivāla "Baltica" programma

Ieeja starptautiskā folkloras festivāla “Baltica” pasākumos bez maksas. Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā ieeja saskaņā ar muzeja cenrādi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti