Dienas ziņas

Pa Lielbritāniju klaiņo biedējoši stāstiņi

Dienas ziņas

Godina Ulriha Fon Šverina paveikto

Aivars Narvaišs-""1000. reizi skatītājiem""

Dobelnieks Aivars Narvaišs ar īpašu koncertu atzīmē 1000. reizi uz skatuves deju kolektīva sastāvā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Skaitļi un cipari ir dobelnieka Aivara Narvaiša ikdiena, bet brīvais laiks jau 45 gadus tiek veltīts tautas dejām. Matemātiķa daba gan izpaužas arī šeit, un visi koncerti ir uzskaitīti, un šajā nedēļas nogalē pieredzes bagātais dejotājs uz skatuves kāpa tūkstošo reizi.   

Dobeles kultūras namā Narvaišu dzimta šoreiz pulcējās jau četrās paaudzēs. Ikviens no viņiem kādā brīdī sevi saucis par dejotāju, bet Aivars šogad atzīmē 45. gadskārtu, kopš sācis nodarboties ar tautas dejām, un savu tūkstošo uzstāšanos uz skatuves.

“Mman pašai liels brīnums, ka Aivars tik tālu ir aizdancojis. Sākumā, kad es gribēju viņu vest dancot, un arī, kad meitenes viņu lūdza dejot, viņš muka prom, negribēja dancot

Pirmā uzstāšanās esot bijusi piecu gadu vecumā Auru pagasta bērnu deju kolektīvā, bet tad gandrīz desmit gadus uz skatuves viņš kāpis koru sastāvā. Tomēr prasmīgi skolotāji pratuši stalto puisi ievilināt dejas valgos, bet matemātiķa daba darījusi savu, un visi koncerti tikuši uzskaitīt.

“Tad, kad es sāku Rīgā dejot vairākos kolektīvos, “Dancim” bija daudz koncertu, bija “Gaudeamus”, bija Dziesmu svētki, un citi lieli pasākumi. To koncertu saradās daudz, un es sāku viņus pierakstīt,” stāstīja deju kolektīva ''Sen Līgo'' dalībnieks Aivars Narvaišs.

Statistika par bērnības koncertiem tikusi meklēta mammas piezīmju blokos un avīžrakstos, un, kad uzstāšanās jau pārsniegušas 900,  radusies ideja par koncertu''1000.reizi skatītājiem''

“Godīgi sakot, bija pārsteigums tas lielais cipars, tas 1000, jo es tā iedomājos - tas ir gandrīz trīs gadus no vietas katru dienu pa koncertam,” sacīja “Sen Līgo” dejotāja Indra Dzilna.

 “To, ka viņš gribēja īpašu koncertu, es uzskatu, ka tas ir lieliski. Tā ir lieliska iespēja pabūt kopā ar tiem, kuri kopā ar viņu dzīvi šādi ir darījuši bagātāku,” piebilda Dzilna.

Lai gan lielākoties Aivars dejojis Rīgas kolektīvos, arī dobelniekiem viņš labi zināms gan kā dejotājs, gan kā deju kolektīva vadītājs.

 “Pazīstams viņš jau ir ļoti ilgi, par cik es arī te kultūras namā tā ilgi kavējos, redzes lokā vienmēr bijis. Redzēts tanī kolektīvā, tanī kolektīvā. Turas braši,” saka  “Dobelnieki” dalībnieks Arnis Bērziņš.

Līdz ar 1000. uzstāšanās koncertu Aivars atzīmē arī savu sešdesmito jubileju. Tā gan noteikti nebūšot pēdējā uzstāšanās, vien tagad ilggadējais dejotājs sācis nolūkot, kurā senioru kolektīvā varētu dejot vecumdienās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti