Rīta Panorāma

Kādas izmaiņas sagaidāmas noduokļu sistēmā? Intervija ar finanšu ministru Jāni Reiru

Rīta Panorāma

Modernā džeza grupa "Lupa"

Brīvdabas muzejas gadatirgus 50. sezona e-vidē

Brīvdabas muzeja gadatirgus 50. sezona šogad norisināsies tiešsaistē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

50. Latviešu tautas lietišķās mākslas darinājumu gadatirgus šogad notiks tiešsaistē. Vietnē www.egadatirgus.lv Brīvdabas muzeja gadatirgus dalībnieki –  amatnieki un mājražotāji – publicēs savus darinājumus, savukārt pircēji no Latvijas un citām valstīm varēs aplūkot piedāvājumu un sazināties ar meistariem, lai iegādātos izvēlētās preces. Plānots, ka portāls darbību uzsāks augusta vidū, informēja rīkotāji.

Noteikto pulcēšanās ierobežojumu dēļ Brīvdabas muzeja 50. gadatirgus norise tika pārcelta uz 2021.gadu. Lai nodrošinātu tradīcijas nepārtrauktību, šogad gadatirgus notiks vēl nebijušā formātā – tiešsaistē.

Brīvdabas muzeja direktora vietniece Kristīne Kūla par e-gadatirgu
00:00 / 00:47
Lejuplādēt

“Šis nav interneta veikals, drīzāk – interneta katalogs, kur pircējs var satikties ar pārdevēju. Katrs amatnieks pats var izvēlēties, vai viņš liek savu preci iekšā tiešajā pārdošanā, vai arī ir norāde uz viņa meistardarbnīcu, kur preci var nopirkt klātienē. (..) Interese ir laba, pieteikušies jau teju 200 amatnieku, pārstāvētas tūkstoš dažādas preces. Šis ir pats, pats sākums, tā ka mēs to uzskatām par ļoti labu rādītāju. Atšķirībā no klātienes gadatirgus, kas notiek divas dienas jūnijā, e-gadatirgus notiks visu laiku, un amatnieki tam varēs pieteikties līdz pat e-gadatirgus pastāvēšanas beigām,” Latvijas Radio pastāstīja Brīvdabas muzeja direktora vietniece Kristīne Kūla.

Portāls www.egadatirgus.lv tiek veidots kā e-katalogs, kurā apmeklētāji varēs aplūkot Brīvdabas muzeja amatnieku un mājražotāju virtuālos stendus un iegādāties viņu ražojumus. 

Virtuālais gadatirgus tiek rīkots ar “Luminor” atbalstu. “Ar portāla egadatirgus.lv izveidi vēlamies iedrošināt vietējos amatniekus un mājražotājus apgūt e-komercijas prasmes, bez kā tirgošanās nākotnē jau vairs nav iedomājama,” paziņojuma medijiem norādīja Kerli Gabrilovica, “Luminor vadītāja” Latvijā.

KONTEKSTS:

Brīvdabas muzeja gadatirgus ir gada lielākais notikums Latvijas amatniecībā, kas katru gadu pulcē vairākus simtus dalībnieku un desmitiem tūkstošu apmeklētāju. Brīvdabas muzeja gadatirgū amatnieki un mājražotāji realizē lielu daļu izgatavoto darinājumu un gardumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti