Dienas ziņas

Spānijā beidzas ārkārtas stāvoklis

Dienas ziņas

Skrīveros vakar 2 bojāgājušie, 5 cietušie

Biksērē top unikāli tautastērpi un zāļu paklājiņi

Audēja Līga Kuba Madonas novadā auž zāļu paklājus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Pēc vairāk nekā 40 nostrādātiem gadiem pirmsskolas izglītības iestādē Madonas novada Sarkaņu pagasta amatniece Līga Kuba sajutusi aicinājumu krasi mainīt savu dzīves veidu un jau trīs gadus darbojas pašas izveidotajā aušanas darbnīcā. Daudz kas tapis arī ārkārtējās situācijas laikā, un tagad, tai beidzoties, atkal vērusi durvis savu radīto lietu klētiņai.

„Es skatos krāsas, jā, bet es nekad neatdarināšu tādus svārkus, pieņemsim, brunčus kādi ir grāmatās. Tērps būs tikai vienā eksemplārā.

Man liekas, ka katrs cilvēks ir individuāls, un tērpam ir jābūt tieši tāpat – katram savam.

Ziniet, nu jau ir pieci gadi, bet vienādu jostu vēl joprojām nav, jo ir tik daudz iespējas variēt ar ziediņiem, ar maliņām, ar krāsām, ar platumiem, ka viņu vienādu nav,” stāsta audēja, „Ozolkalna klēts” saimniece Līga Kuba.

Tuvojoties vasaras saulgriežiem, jau par tradīciju klēts pagalmā kļuvusi arī pirts paklāju aušana. Amatniece atzīst, ka tas ir meditācijas darbs – būt dabā un darboties ar dabiskiem materiāliem. 

„Tas ir fantastiski! Ir mežs, ir pļava. Tad ir stelles un smarža, un kukainīši. Par odiem nerunāsim. Jā, ir bērzs pamatā, bet ir katrā kaut kas savs. Citam ozols, citam ābele. Ir arī vītola zari iekšā, ir ziedi, ir dažādas tējas, smilgas. Katrs paklājiņš ir savā smaržā un savā enerģijā atšķirīgs,” stāsta Kuba

Audēja norāda, ka allaž pieprasīti bijuši lupatu paklājiņi, kas arī šobrīd atbilst zaļajam dzīvesveidam. Ir cilvēki, kuri braucot un noaužot arī paši savus lupatdeķīšus. Zināmas korekcijas gan ieviesa noteiktie ārkārtējās situācijas ierobežojumi, tāpēc, kā jau daudzi, ar bērnu palīdzību Kuba arī mācījās apgūt interneta iespējas, lai savus darinājumus popularizētu tur. Lai gan tagad vērusi durvis klētiņai ar saviem darinātajiem darbiem, darbošanās interneta vidē turpinās. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti