Dienas ziņas

Kuldīgā sākta pieteikuma izstrāde UNESCO

Dienas ziņas

Mazākumtautību skolas gatavojas mācībām valsts valodā

Beidzies konkurss "Ģederta Eliasa mīklu minot"

Atklāj konkursa «Ģederta Eliasa mīklu minot» laureātu izstādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ģederta Eliasa Jelgavas vēstures un mākslas muzejā atklāta izstāde, kuras darbu autori ir mākslas skolu un interešu izglītības pulciņu audzēkņi. Viņi konkursā “Ģederta Eliasa mīklu minot” starp 850 pretendentiem ieguvuši atzinību vai godalgu.      

Ideja godināt izcilo 20. gadsimta mākslinieku un savu novadnieku Ģedertu Eliasu, rīkojot starptautisku jauno mākslinieku konkursu, pagājušā gadā radās Jelgavas novada Mūzikas un mākslas skolā. Jau pirmajā gadā atsaucība bija milzīga, bet šogad konkursam iesūtīti vēl par 215 darbiem vairāk. 

“Mums paliek tā dzīve sarežģītāka, lai gan man patīk, jo tu redzi, cik bērni ir radoši… un arī faktiski pedagogi, jo, būsim nu godīgi, pedagogi jau pamudina daudzus bērnus, lai viņi piedalītos,” atzina mākslas zinātnieks, žūrijas komisijas loceklis Māris Brancis.

Konkursa darbi, kas šogad ne vien rosināja jauniešu interesi par kluso dabu kā mākslas žanru, bet arī ļāva iepazīt lauku veltes, tika vērtēti četrās vecuma grupās un četrās kategorijās.

Laureātu izstādē visvairāk pārstāvēta ir Vecumnieku Mūzikas un mākslas skola.

“Šogad mums ir divas pirmās vietas, viena otrā un divas simpātijas. Ar to mēs vispār vienmēr sākam. Priekšmetu uzbūve, priekšmetu kompozīcija. Tas ir pamatu pamats, droši vien tāpēc arī tik veiksmīgi,” pieļāva Vecumnieku skolas gleznošanas skolotāja Anda Sproģe.

Konkursa nolikums paredzēja, ka neatkarīgi no tehnikas kompozīcijā jābūt lauku veltēm. Nekas gan nebija teikts par to, ka tām jāaug Latvijā, tāpēc daudzos darbos redzami gan arbūzi, gan ananāsi un apelsīni.

Uzrunātie laureāti atzīst, ka idejas darbam lielākoties nākušas no skolotājiem, bet lielākais ieguvums esot gūtā pieredze.

“Četras dienas pa kādām divām trim stundām. Diezgan mierīgi un lēnām, savā tempā. Man ir trešā vieta, bet es arī esmu ļoti laimīga, jo pēdējā laikā es neesmu nekur piedalījusies. Un tas uzreiz ir kā stimuls kaut kur piedalīties arī tālāk,” atzina Jaņa Rozentāla mākslas vidusskolas audzēkne Rēzija Zegnere.

Laureātu izstāde ar vairāk nekā 140  darbiem Ģederta Eliasa muzejā būs apskatāma līdz 12. maijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti