Ar balvu «Austras koks» godināti latviskās dzīvesziņas kopēji

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Pasniegtas "Austras koka" balvas latviskās dzīvesziņas kopējiem. Nominācijā “Mūža ieguldījums” balvu saņēma Alsungas etnogrāfiskā ansambļa „Suitu sievas”, folkloras kopas “Suitu vīri”, kā arī Jūrkalnes etnogrāfiskā ansambļa “Maģie suiti” vadītāja Ilga Leimane un Talsu folkloras kopas dalībniece Daina Birze, informēja balvas rīkotāji.

Balvu nominācijā „Latviskās dzīvesziņas kopšana un daudzināšana” par gadskārtu svētku, ģimeņu godu un folklorā mantoto zināšanu par dabu un Visumu iedzīvināšanu un daudzināšanu saņēma Vidrižu folkloras kopa „Delve”.

Balvu nominācijā „Aktivitātes folkloras jomā 2020. gadā” saņēma Upītes folkloras kopa, kas ar savu lielo veikumu, rīkojot tradicionālās kultūras pasākumus, koncertus, gadskārtu svētkus, tiešsaistes koncertus, veicot lauku pētījumus un izveidojot ierakstus, veiksmīgi stājās pretī visiem 2020. gada izaicinājumiem.

Nominācijā “Mūža ieguldījums” tika piešķirtas 2 balvas par ilglaicīgu, aktīvu un iedvesmojošu līdzdalību folkloras vērtību un prasmju saglabāšanā, nodošanā nākamajām paaudzēm un daudzināšanā. Tās saņēma Alsungas etnogrāfiskā ansambļa „Suitu sievas”, folkloras kopas “Suitu vīri”, kā arī Jūrkalnes etnogrāfiskā ansambļa “Maģie suiti” vadītāja Ilga Leimane un Talsu folkloras kopas dalībniece Daina Birze.

Katrā nominācijā tika pasniegta arī veicināšanas balva “Iedvesma”. Tās saņēma Jasjukeviču ģimenes kopa “Radi”, Līvānu folkloras kopas “Ceiruleits” dalībnieks Mairis Iesalnieks un Iecavas folkloras kopas “Tarkšķi” vadītāja Kristīne Karele.

Latvijas Folkloras biedrība ik gadu pasniedz folkloras balvu „Austras koks”, lai popularizētu un daudzinātu latvisko dzīvesziņu, tās pamatvērtības, izpausmes  un ilgtspēju mūsdienu sabiedrībā, kā arī pievērstu sabiedrības uzmanību un godinātu personu, kopu un kopienu veikumu latviskās dzīvesziņas un tautas tradīciju kopšanas talkā.

Covid-19 pandēmijas noteikto ierobežojumu dēļ balvas pasniegšanas ceremonija decembrī klātienē nevarēja notikt, tāpēc organizatori devušies uz novadiem, lai sveiktu un godinātu balvas laureātus, un iemūžinātu šo mirkli filmā.

“Esam patiesi gandarīti, ka arī šajā neparastajā laikā varam pateikties un godināt ļaudis, kas iedvesmo, kas dara un tur godā savu senču mantojumu,” atzina balvas rīkotāji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti