Rīta Panorāma

Grāmatas "Latvijas sporta lepnums 100" atvēršanas svētki

Rīta Panorāma

"Rīta panorāma" izmēģina. Nūjošana

Radošās amatnieku darbnīcas Talsos

Amatnieku darbnīcās Talsos var izmēģināt roku gan aušanā, gan ādas apstrādē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Talsos īpaši padomāts, lai tūristiem būtu pēc iespējas ērtāk – te vienuviet izvietotas vairākas amatnieku darbnīcas. Darbnīcās apmeklētājiem dota iespēja aplūkot ne vien to, kā tiek austi paklāji, darinātas rotaslietas no ādas vai šūdināti krekli, bet arī pašiem iemēģināt roku to tapšanā. Īpaši liela interese, piemēram, par aušanu esot ārzemju tūristiem.

“Te ir tāds dzīvais process, ko vērot – kā tad top austās lietas. Ja kāds šeit auž, var ļaut apmeklētājam iesēsties savās stellēs un pāris reizes mēģināt izšaut to atspoli cauri,” stāsta audēja Una Rozentāle.

Blakus profesionālajām audējām atrodas ādas amatnieku darbnīca – te visu acu priekšā meistars Miķelis Šteinbergs veido makus, jostas, aproces, auskarus un daudzas citas lietas. Apmeklētāji var arī uzzināt, kādi ir ādas veidi un kā notiek ādas apstrāde.

“Apmeklētāji var uzzināt, kā mēs paši darbojamies, ir arī iespēja uztaisīt kaut ko simbolisku, piemēram, atslēgas piekariņu, aproci, auskarus. Cilvēki ir priecīgi, kad paši var kaut ko izgatavot un ka sanāk,” stāsta Šteinbergs.

Līdzas saimnieko arī brīvmāksliniece Antra Auziņa-Bajāre, kura piedāvā dalību radošajā darbnīcā “Patrepe”.

“Patrepe ir tāda vieta, kur daudz ko var atrast,” skaidro Auziņa-Bajāre. Darbnīcā iespējams gan izveidot atslēgu piekariņu, ko dēvē par suņa asti, gan veidot puzurus, gan šūt kreklus. Pagājušogad esot bijusi iespēja pat veidot ledus skulptūras, tāpat regulāri viesi te esot jaunie pāri, kas, piemēram, gatavojot sev galdautu, un tamlīdzīgi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti