Aicina uz sarunu ar folkloristi Helmī Stalti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Sarunu ciklā "Runā Pārdaugava" notiks tikšanās ar folkloristi, līvu kultūras tradīciju sargātāju un folkloras kopas "Skandinieki" dibinātāju Helmī Stalti: "Stalti Latvijai – no Kurzemes līdz Pārdaugavai", paziņojumā medijiem informē organizatori.

Folkloriste un kultūras personība Helmī Stalte ir dzimusi Āgenskalnā, kolcenieku Oskara un Marijas Staltu ģimenē.

Organizatori uzsver: "Rīgā liktenīgi satikās Helmī no Kurzemes līviem un Dainis no Vidzemes līviem.

Pārdaugavā dzīvojot, Stalti un viņu dibinātie “Skandinieki” ar savām dziesmām sauca pretoties padomju varai. Dzima Dziesmotā revolūcija."

Helmī Stalte, aicinot uz tikšanos 30. oktobrī Ojāra Vācieša muzejā, paziņojumā saka: "Daugava – līvu Vēna, Likteņupe, Veļu upe. Pārcelsimies pāri Daugavai gan laikā, gan atmiņās par vērtīgiem, īpašiem notikumiem un cilvēkiem, kuri nu jau ir garajā mūžā, bet atstājuši Latvijā neizdzēšamas pēdas.”

Jau tradicionāli Ojāra Vācieša muzejā tiek rīkoti sarunu cikli "Runā Pārdaugava“, uz kuriem tiek aicinātas dažādu jomu kultūras personības, lai runātu par aktuāliem jautājumiem kultūrā un sabiedrībā.

Sarunu cikls iezīmē Pārdaugavas kultūrvēsturiskās aprises, tās iedzīvotājus un nākotnes perspektīvas.

Uz sarunām aicināti cilvēki, kas atstājuši būtisku pienesumu Latvijas un īpaši Pārdaugavas kultūrā. Tas ir aicinājums Pārdaugavas cilvēkiem apzināties savas apkaimes nozīmi un aktīvi iesaistīties tās veidošanā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti