Dienas ziņas

Donaldam Trampam izvirza virkni apsūdzību

Dienas ziņas

(Zīmju valodā). Dienas ziņas

Bārtā tiekas Kurzemes bērnu un jauniešu folkloras kopas

Bārtā tiekas Kurzemes bērnu un jauniešu folkloras kopas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Folkloras kopu kustība Latvijā pandēmijas laikā bija panīkusi – mēģinājumi nenotika, tikšanās bija retas. Tagad atsācies aktīvs mēģinājumu laiks, bērnu un jauniešu folkloras grupās pulcējot arvien vairāk dalībnieku. Piektdien Bārtā notika Kurzemes reģiona kopu sarīkojums, lai svinētu kādu īpašu jubileju un gatavotos "Pulkā eimu, pulkā teku" pasākumam.

Ar skanīgu dziedāšanu savu 30 gadu jubilejas pasākumu šodien atklāja Dienvidkurzemes novada Bārtas bērnu un jauniešu folkloras kopa "Bārtenieki".

"Katrs pagasts un katrs novads saka, ka viņu dziesmas ir īpašas, bet bārtenieku dziesmas ir jo īpašas! Tāpēc, ka tā dzied tikai Bārtā un tāda izloksnīte ir tikai Bārtā. Nu varbūt vēl tepat aiz meža Nīcai – mums ir ļoti daudz līdzīga, arī tērpā ir daudz līdzīgā. Un mēs domājam par to, lai nepazustu viss, lai būtu un lai arī nākotnē Bārtas vārds skanētu joprojām," pastāstīja Bārtas Kultūras nama vadītāja Gunta Klievēna.

Bārtas Kultūras namā vienlaikus notika arī Kurzemes bērnu un jauniešu folkloras kopu sarīkojums "Amats – zelta dzīves pamats". Tā bija arī skate maijā Cesvainē gaidāmajam ikgadējam Latvijas sarīkojumam "Pulkā eimu, pulkā teku".

Lejaskurzemes novada bērnu un jauniešu folkloras kopu koordinatore Solveiga Kūlaine norādīja: "Pasākuma laikā bija jūtams tāds satraukums, kas noteikti ir patīkams, jo mēs satikāmies šādā sarīkojumā pēc gandrīz trīs gadu pārtraukuma, un daudzi no bērniem šo pasākumu piedzīvo pirmo reizi."

"Viņi ir interesanti! Nu jā! Viņiem ir dažādi raksturi, līdz ar to ir jāatrod dažādas pieejas, kā ar viņiem pastrādāt, kā sarunāt ar viņiem, kopā iemācīties kaut ko jaunu," atzīmēja Alsungas bērnu un jauniešu folkloras kopas "Suitiņi" vadītāja Ance Sproģe.

Pandēmijas laiks ir ienācis ar korekcijām folkloras kopu kustībā, atzīst dalībnieki, taču tagad varot runāt par renesansi – izslāpuši pēc kopā būšanas, arvien vairāk cilvēku izsaka vēlmi piedalīties.

Valsts izglītības satura centra folkloras projektu vadītāja Māra Mellēna uzsvēra: "Es gribētu teikt, ka tā interese ir gana noturīga, bet ir kaut kādas ietekmes, kas ir noteikti saistītas ar pandēmiju. Ar tiem diviem iepriekšējiem gadiem, kad nebija iespēja tikties klātienē, līdz ar to nebija iespēja kopā muzicēt, kopā dziedāt. Mēs redzam to, ka vispirms ir komunikācijas problēmas, otrkārt, artikulācijas problēmas, treškārt, sadarbības problēmas."

Pasākumu Bārtas Kultūras namā kuplināja arī par godu šim notikumam izveidotais apvienotais Lejaskurzemes bērnu un jauniešu folkloras kopu orķestris.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti