Augšdaugavas novada Vabolē notiks tautas muzikantu saiets

Šodien Augšdaugavas novada Vabolē notiek Starptautiskais Tautas muzikantu saiets. Tas jau 19. reizi kopā pulcēs tautas mūzikas instrumentu spēlētājus no tuvākas un tālākas apkaimes, kuri savulaik muzicējuši Latgales lielākajos godos – kāzās, "večerinkās" un arī talkās. Saietā piedalīsies un ar savām muzicēšanas prasmēm dalīsies arī tautas muzikanti no kaimiņvalsts Lietuvas.

Jau tradicionāli šis saiets Vabolē, kura laikā notiks gan meistardarbnīca, gan tautas muzikantu koncerts, atgādina, ka Latgalē joprojām tautas mūzika ir dzīva.

Artūrs Uškāns par tautas muzikantu saietu Vabolē
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

"Šie svētki pulcē lielu skaitu tautas muzikantu. Pasākums ir veltīts tiem cilvēkiem, kuri dzīvi ir veltījuši mūzikai, kuri mācījušies no vecmeistariem vai pašmācības ceļā, kas kādreiz ir spēlējuši kāzas. Nu tad šie svētki ir iespēja sanākt kopā, dalīties atmiņās, uzspēlēt, parādīt savas prasmes. Vispirms ir mestardarbnīcas, un arī pats koncerts. Šogad 25 dalībnieki – gan kapelas, gan solo mūziķi," stāsta tāsaieta idejas autors, tautas mūzikas speciālists Artūrs Uškāns.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti