21.jūnija saulrietā notiks sadziedāšanās zibakcija Doma laukumā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Gada garākās dienas izskaņā, 21. jūnijā plkst. 22.00 Doma laukumā notiks līgodziesmu sadziedāšanās zibakcija. Diriģenta Inta Teterovska vadībā no Radiomājas balkona laukumā sanākušais kopkoris varēs izdziedāt latviešu skaistākās līgotnes, kļūstot par daļu no unikāla projekta “Gadsimta garākā Līgodziesma” dalībniekiem.

Visas dienas garumā līgodziesma klātienē un tiešajā ēterā Latvijas Radio 2 kanālā apceļos 30 Latvijas novadus, kā arī tautiešus Kanādā, Luksemburgā, Īrijā, Berlīnē un Islandē, informēja Latvijas Radio 2 pārstāvji. Pasākuma kulminācijā līgodziesma atgriezīsies Rīgas sirdī, sagaidot saulrietu ar skanīgākajām un enerģētiskākajām dziesmām – “Kas dziedāja Jāņu nakti”, “Pie Dieviņa gari galdi”, “Tumša nakte, zaļa zāle”, “Jāņu vakars” u.c.

Gadsimta garākā līgodziesma 2023

 

Diriģents Ints Teterovskis atgādina, ka Saulgriežos nedrīkst nedziedāt! Dziedāšana ir labākais veids, kā sevi sakārtot un likt mūsu dvēselēm un sirdīm gavilēt vienā tonī. “Mēs katrs savā stūrītī jau šad tad dungojam, bet atnākt šeit, Doma laukumā, kas nav nemaz tik pierasta vieta un lieta, būs neaizmirstama pieredze,” uz zibakciju aicina diriģents.

Līgotņu vārdi pieejami zibakcijas notikuma lapā "Facebook" un Latvijas Radio 2. Gadsimta garākās līgodziesmas mērķis ir atspoguļot līgošanas unikālo tradīciju, vienlaikus stiprinot tautas pašapziņu, piederības izjūtu un saliedētību. Vienas dienas laikā no saullēkta līdz saulrietam Latvijas Radio 2 ik pusstundu tiešsaistē pieslēdzas koriem un folkloras kopām no visas Latvijas. Projekts tiek īstenots Latvijas valsts simtgades pasākumu ietvaros.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti