Zvaigžņu festivālā Liepājā uzstāsies pūšaminstrumentu kvintets «Carion»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

 

9.martā plkst.19 koncertzāles „Lielais dzintars” Kamerzālē 24. Liepājas Starptautiskā zvaigžņu festivāla ietvaros uzstāsies viens no šobrīd pasaulē pieprasītākajiem koka pūšamo instrumentu kvintetiem – „Carion Quintet”.

„Carion Quintet” ir starptautiskiem panākumiem bagāta un kritiķu slavināta dāņu-latviešu mūziķu apvienība - flautiste Marija Staino, obojists Egils Upatnieks, mežradznieks Dāvids M. A. P. Palmkvists, fagotists Nilss Anderss Vedstens-Larsens un klarnetists Egīls Šēfers.

""Carion" ir ļoti, ļoti labi...”, „Šie jaunie mūziķi ir labākais, kas var būt...”, „"Carion" pēdējie ieskaņojumi ir diskogrāfiska sensācija. Viņu sniegums ir tik smalki vibrējošs, jūs aizraus viņu entuziasms un ekspresija. Jo īpaši iesakām!”, „Pūšaminstrumentu mūzika var būt tik pārsteidzoši skaista un daudzpusīga!” – tie ir tikai daži citāti, ko kvintetam velta ārvalstu prese. “Carion” ar spēles manieri un skatuvisko darbību piešķīris klasiskajam pūšaminstrumentu kvintetam jaunu jēgu un dzīvību. Mūziķi koncertos spēlē bez notīm, kā īsteni aktieri viņi pilnībā nododas skaniskās informācijas vēstīšanai, un te ir nozīme katrai grimasei, katram smaidam, katram žestam.

„Tas ir kas unikāls! Kā viņi to dara un kā viņi to pasniedz... Tas ir tik tiešām vienreizēji! Īpaši ņemot vērā, ka viņi dzīvo katrs savā valstī, satiekas uz pāris dienām un tad dodas koncerttūrēs. Var tikai apbrīnot un novērtēt, kādu darbu viņi iegulda katrs pats individuāli, lai varētu tik kvalitatīvi koncertēt,” saka festivāla mākslinieciskais vadītājs Atvars Lakstīgala.

Kvintets ir saņēmis vairākas balvas prestižos kamermūzikas konkursos. Ansambļa kompaktdiski un video ieraksti saņem kritiķu atzinības. 2015.gadā kvinteta ieraksts tika pie gada labākā klasiskā albuma titula vietnē iTunes.

Par programmu, ko kvintets atskaņos 9. martā Liepājā, klarnetists Egīls Šēfers izsakās kodolīgi: „Skatuviski ļoti efektīva programma – spridzinoša, enerģiska, viegla, virtuoza.” Koncertā dzirdēsiet Ģerģa Ligeti vijīgās bagatelles, Dmitrija Šostakoviča pievilcīgās raksturdejas, Franča Lista apdarinātās Paganīni etīdes pārveids, Žaka Ibēra šarmantie nieciņi, arī Ludviga van Bēthovena okteta aranžija – koncertprogramma „SchauSPIEL”, ar ko ansamblis aizvien turpina žilbināt kritiķus un klausītājus, lai kur arī viņi koncertētu.

Jau vēstīts, ka 24. Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls ir ikgadējā Starptautiskā pianisma zvaigžņu festivāla tradīciju turpinātājs. Festivālu 5.martā Liepājas koncertzālē „Lielais dzintars” atklās Liepājas simfoniskais orķestris kopā ar klavierduetu „Duo Amal”, kā arī vācu pianists un diriģents Matiass Manasi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti