Žurnālisti: Labi, ka mūziķus novērtē arī profesionāļi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Otrdienas vakarā Nacionālajā teātrī sadalītas "Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas". Šogad ieviestas jaunas nominācijas, un kopā 22 balvas sadalītas starp roka, alternatīvās mūzikas, popa, autormūzikas, bērnu, šlāgeru un kantorī mūzikas māksliniekiem. Lielākos laurus jau tradicionāli plūca grupa "Prāta vētra". Mūzikas žurnālisti skaidro: ir labi, ja balvas tiek pasniegtas arī populārajā mūzikā un grupas un dziedātājus novērtē ne tikai klausītāji, bet arī profesionāļi.

Latvijas Mūzikas ierakstu gada balva, kas jau 17 gadus iezīmē notikumu populārajā mūzikā noslēgusies bez īpašiem pārsteigumiem. Trīs balvas saņēmusi Latvijas grands “Prāta vētra”: labākais pop un rock albums „Vēl viena klusā daba", kā arī labākā dziesma un video „Lantern".

Kā atzīst mūzikas žurnālists Jegors Jerohomovičs, pārsteigumu šajā mūzikas balvas pasniegšanā nebija, rezultāti bija prognozējami, un tas ir likumsakarīgi, ja konkursā piedalās “Prāta vētra”, pārējiem jārēķinās ar piekāpšanos.

“Tiešām, “Prāta vētras” uzvara labākā pop rock albuma kategorijā bija pelnīta, jo albums “Vēl viena klusā daba” bija jauns pagrieziens grupas daiļradē, un žūrija droši vien kaut kā juta, ka to vajag atzīmēt. Protams, ir mazliet žēl grupas konkurentu, kuriem ir tā nelaime būt vienā nominācijā ar “Prāta vētru”,” teica žurnālists.

Pārējās 22 nominācijas sadalījuši citi Latvijas mūzikas mākslinieki, dažādās kategorijās uzvarējuši Jānis Stībleis,” Soundarcade”, “Kodek”, koris “Kamēr”, “Sestā Jūdze”, “Sateliites LV” , Sus dungo” un citi. Viņu vidū šoreiz arī triumfēja "Inokentijs Mārpls". Grupas albums “Pupu mizas” atzīts par labāko roka albumu.

Par to īpaši priecīgs un mūzikas žurnālists Uldis Rudaks. “Par to ir liels prieks, ka viņi tika pie šīs balvas. Viņi jau sen bija to pelnījuši. Kaut arī šogad rock mūzikas albūmu nominācijā bija ļoti ļoti nopietna konkurence, arī “Alise P” un “Zig Zag”, kas pēc ilgiem laikiem beidzot izdeva albūmu, arī bija to pelnījuši,” teica Rudaks.

Ceremonija bija gara, tā ilga vairākas stundas, kad uz Nacionālā teātra skatuves spēlēja Aija Andrejeva, “Oranžās Brīvdienas”, “Auļi”, “Astro'n'out” un citas grupas. Bet visu ceremoniju vadīja Andris Freidenfelds.

“Es nevarētu apgalvot, ka grupu liktenis pilnībā mainās, saņemot šo balvu, bet, cik esmu sastapis mūziķus, kuri ir saņēmuši šo balvu, viņi ir priecīgi par to. Viņi ir gandarīti, ka ir tikuši novērtēti ne tikai no skatītāju puses, bet arī no profesionāļu žūrijas,” teica Rudaks.

Viņš norāda, ka jāapbalvo arī tie, kas stāv aiz kadra, piemēram, ierakstu studijas īpašnieks Ģirts Laumains šajā pasākumā piedalījās ar septiņiem savā studijā ierakstītiem albumiem, trīs no tiem ieguva balvas.

Bet viena no sirsnīgākajām un arī skumjākajām nominācijām tikusi Uldim Stabulniekam par gada autormūzikas albumu "Es mīlu dzīvi skaisto", tas tika izdots jau pēc autora nāves.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti