Ziņas par «Kremerata Baltica» koncertu atcelšanu martā izrādījušās pārsteidzīgas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

"Presē izskanējušās ziņas par "Kremerata Baltica" koncertu atcelšanu martā ir pārsteidzīgas," savā paziņojumā "Kremerata Baltica" mājaslapā norāda orķestra vadītājs Gidons Krēmers.

Paziņojumā uzsvērts: ""Kremerata Baltica" aicina uz koncertiem paredzētajos datumos 19.martā Lielajā ģildē un 20.martā Vidzemes koncertzālē "Cēsis", kā plānots."

Atsaucoties uz "Latvijas Koncertu" sniegtajām ziņām, iepriekš vēstījām, ka kamerorķestra vadītāja Gidona Krēmera slimības dēļ tiek atcelti koncerti "Gidons Krēmers. Kremerata Baltica. Tango", kas bija paredzēti 18.martā Ventspils teātra namā "Jūras vārti" un 19.martā Lielajā ģildē Rīgā.

Kā liecina Ventspils teātra nama "Jūras vārti" mājaslapā pieejamā informācija, "Kremerata Baltica" koncerts šeit patiešām nenotiks, tomēr koncerti Rīgā un Cēsīs notiks, tomēr bez Gidona Krēmera dalības.

"Sakarā ar to, ka pats personīgi nevarēšu spēlēt koncertos martā, esmu pieaicinājis franču džeza leģendu Didjē Lokvudu pirmo reizi viesoties Latvijā. Esam paplašinājuši "Sempre Tango" projektu ar otro daļu, kas būs veltīta populārām džeza tēmām," skaidro Gidons Krēmers.

"Esmu pārliecināts, ka neviens, kurš nopircis biļeti uz "Sempre Tango & Jazz - "Kremerata Baltica" satiek Didjē Lokvudu", nenožēlos unikālo tikšanos ar Pjacollas, Elingtona, Čika Koreas un daudzām citām iemīļotām melodijām pilnīgi jaunās skaņās," pauž izcilais mūziķis.

Kā jau vēstījām, Gidons Krēmers ir atcēlis dalību visos martā plānotajos koncertos. Bez Maestro dalības aizvadītajā nedēļā izskanēja arī "Kremerata Baltica" koncerts Briselē, kas notika Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē kultūras programmā, turklāt - Gidona Krēmera dzimšanas dienā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti