Zināmi pirmie festivāla «Galapagai» mākslinieki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Jau divpadsmito vasaru Zarasas salu Lietuvā pieskandinās festivāls „Galapagai”, zināmi arī pirmie festivāla dalībnieki – populārākie lietuviešu mākslinieki pagājušajā gadā.

„Galapagai” festivālā šogad uzstāsies Lietuvas populārās mūzikas skatuves sensācija „Leon Somov un Jazzu” – grupa pērn novembrī laida klajā albumu „Lees and Seas”, kas sasniedza rekordlielu popularitāti īsā laikā. Albuma singls „Lower than the ground” vietnē „Youtube” klausīts vairāk nekā divus miljonus reižu.

Starp pirmajām izziņotajām grupām ir arī citas Lietuvā populāras muzikālās apvienības – „Keymono”, „Lemon Joy” un „Liūdni slibinai”. Festivālā uzstāsies par lietuviešu popa princesi dēvētā Jurga un dziesminieks Markas Palubenka, kurš pagājušajā vasarā kāpa uz festivāla „Positivus” skatuves un piedalījās grupas „Astro'n'out” desmit gadu jubilejas koncertā.

„Galapagai” festivāls ir lielākais, senākais starptautiskais brīvdabas rokfestivāls Lietuvā. Festivāla norises vieta ir Zarasas sala, kas atrodas 20 kilometrus no Latvijas robežas un 30 kilometrus no Daugavpils.

12 gadu laikā uz „Galapagai” festivāla skatuvēm spēlējušas vairāk nekā 250 grupas no 13 pasaules valstīm. „Galapagai” festivālu iecienījuši ne vien Lietuvas, bet arī Latvijas, Polijas un Ukrainas iedzīvotāji, kas kuplā skaitā ik gadu dodas uz pozitīvās enerģijas salu – Zarasai. Šogad festivāls norisināsies 1. un 2. augustā, piedāvājot plašu muzikālo, sporta un izklaides programmu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti