Panorāma

Par kukuļošanu "Latvenergo" tiesā pratina Miķelsonu

Panorāma

Ierosina "Liepājas metalurga" maksātnespēju

Zigmars Liepiņš sola divu, triju nedēļā izvērtēt operas finansiālo situāciju

Zigmars Liepiņš sola divu, triju nedēļā izvērtēt operas finansiālo situāciju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijas Nacionālās operas finansiālā situācija tiks izvērtēta tuvāko divu, triju nedēļu laikā, pirmdienas vakarā intervijā LTV„Panorāma" sacīja jaunais operas vadītājs Zigmars Liepiņš.

Viņš uzsvēra, ka veidos finanšu auditu, kur izskatīs uzņemtās finanšu saistības un pārskatīs repertuāru. Liepiņš atzina, ka opera nevar izvairīties no saistībām, ko uzņēmusies iepriekšējā vadība. „Tas, kas ir noslēgts uz priekšu (..) tās ir mūsu saistības," saka Liepiņš.

Attiecībā uz repertuāru Liepiņš atkārtoja jau iepriekš pirmdien atzīto, ka lielāka uzmanība būs pievērsta vietējo autoru darbiem. „Ir lielākas veiksmes, mazākas veiksmes. Tomēr viens no operas uzdevumiem ir nevis darīt tikai starptautiskās sabiedrības labā, bet arī tautas labā," klāstīja Liepiņš, uzsverot, ka opera neatteiksies no eksperimentiem. Viņš atzina šaubas par apgalvojumu, ka opera ir devusi nozīmīgu un nenovērtējamu ieguldījumu kultūras eksportā.

Viņš, atzīstot, ka uzreiz ir grūti nosaukt, kādu latviešu autoru darbu, kas iestudēts operā, izņemot, Andra Dzenīša „Dauku" un Jāņa Lūsēna kā neatkarīga producenta darbus.

Sadarbību ar bijušo operas vadītāju Andreju Žagaru, Liepiņš sola turpināt kā ar radošu personību. „Žagara kungs, manuprāt, šajā gadījumā ir jāuztver kā radoša personība (..) Man nav nekādas aiztures runāt ar cilvēkiem par radošiem jautājumiem, kas operā ir strādājuši 16 gadus," saka Liepiņš.

Ziņots, ka pirmdien Liepiņš tika apstiprināts Latvijas Nacionālās operas direktora amatā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti