Zigmars Liepiņš: Plānotie septiņi jauniestudējumi realitātē pārsniedz operas kapacitāti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Šajā sezonā plānotie septiņi jauniestudējumi realitātē iet pāri Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) kapacitātei, paudis LNOB valdes priekšsēdētājs Zigmars Liepiņš.

"Mums ir plānoti septiņi jauniestudējumi. Tas ir ļoti daudz. Mēs īstenībā ar to ejam pāri savai kapacitātei. Normāli tomēr būtu seši jauniestudējumi. Izklausās jau - kas tad tur, viens vairāk vai mazāk, bet tas prasa diezgan lielus operas resursus," atzina Liepiņš.

Viņš paskaidroja, ka tās ir ne tikai izmaksas, bet arī opernama darbinieku resursi. "Gan mūsu dekorāciju cehiem, gan tērpu šuvējiem tomēr ir zināms darba apmērs, kuru viņi noteiktā laika nogrieznī spēj paveikt," uzsvēra LNOB valdes priekšsēdētājs.

Vērtējot ieceri iestudēt Johana Štrausa opereti "Sikspārnis", Liepiņš norādīja, ka to iestudē daudzi opernami. "Ja mēs paņemam operas teātru iestudējumu "Top10", tad "Sikspārnis" ir 5.-8. vietā. Visiestudētākie darbi ir "Karmena", "Traviata", "Rigoleto" un turpat ir "Sikspārnis"," viņš teica.

LNOB šosezon iestudēs arī Jāņa Lūsēna "Putnu operu", jo ir izaugusi jauna bērnu paaudze un ir nepieciešama arī kāda opera bērniem, kā arī mazais uzvedums bērniem - Volfganga Amadeja Mocarta "Burvju flautas" saīsinātā versija, kas plānots kā īpašs izglītības projekts. Taps arī baleta iestudējums, kurā būs "Bolero", "Dafnīda un Hlojas" un "Izstādes gleznu" horeogrāfija, kā arī balets "Šeherezade un viņas stāsti", kas būs līdz šim pasaulē nebijusi kombinācija ar Nikolaja Rimska-Korsakova un Aleksandra Glazunova mūziku, kurai ir izveidota pilnīgi jauna horeogrāfija.

Režisors Viesturs Meikšāns un scenogrāfs Reinis Suhanovs iestudēs Džuzepes Verdi "Makbetu", kā arī plānots Ērika Ešenvalda operas pirmatskaņojums. Tās tagadējais nosaukums ir "Iemūrētie", kas darba gaitā var vēl mainīties.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti