Kultūras ziņas

Pasniegta "Martinsona balva"

Kultūras ziņas

Apbalvoti labākie keramiķi

"Ziemeļblāzmas" parku pieskandina marimba

«Ziemeļblāzmas» parku pieskandina marimba

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Šovasar kultūras centra “Ziemeļblāzma” parkā ikvienam mūzikas cienītājam ir iespēja baudīt brīvdabas koncertu programmu. 21.jūlija vakarā solo koncertu tur sniedza Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra sitaminstrumentu grupas mūziķis, marimbas spēles virtuozs Rihards Zaļupe

Kultūras centra “Ziemeļblāzma” parkā Vecmīlgrāvī brīvā atmosfērā jau ceturto gadu ir iespējā baudīt izcilu mūziķu koncertus. Šovasar klausītājiem jau ir bijusi iespēja klausīties vienu no izcilākajiem pašmāju ģitāristiem Kasparu Zemīti un stīgu kvartetu, kā arī Raimonda Tigula uzstāšanos, bet vakar “Vasaras parka koncertu ciklā” izskanēja Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra sitaminstrumentu grupas mūziķa, marimbas virtuoza Riharda Zaļupes koncerts.           

"Man liekas, ka tomēr tas ir autentiskais skanējums - tu vari saklausīt to skaņas garšu, kas bija saklausāma jau divus tūkstošus vai pat vairāk gadus atpakaļ, protams, ka tagad tā ir modernizēta un cilvēks..., bet kaut kas tur tāds maģisks notiek, un man ļoti tas patīk," saka Zaļupe.

"Mēs piedāvājam profesionālus mūziķus bez maksas, un šos te koncertus pavadīt brīvā atmosfērā, tāpēc arī mēs piedāvājam ņemt līdzi sedziņas, justies brīvi, ja vēlas arī uz soliņa ir vieta, bet galvenais ir tas, lai tu jūties brīvi," uzsver kultūras centra „Ziemeļblāzma” projektu vadītāja Rūta Rotbaha.

Vēl šovasar “Ziemeļblāzmas” parkā būs iespēja baudīt jaunās paaudzes džeza ģitārista Matīsa Čudara solo koncertu un koklētājas Laimas Jansones muzicēšanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti