Rīta Panorāma

Intervija ar Saeimas Budžeta un finanšu komisijas priekšsēdētāju Kārli Šadurski

Rīta Panorāma

Intervija ar Endiju Aleksandru un Daini Skuteli

Ziemassvētku ieskaņas koncerts "Baltās dziesmas"

Ziemassvētku ieskaņā Kalnciema kvartālā skanēs «Baltās dziesmas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

13.decembrī Kalnciema kvartālā Rīgā notiks ikgadējais Ziemassvētku ieskaņas koncerts, kurā skanēs operdziedātājas Evijas Martinsones un pianistes Agneses Egliņas koncertprogramma "Baltās dziesmas".

Programmā tiks atskaņoti Georga Frīdriha Hendeļa, Johana Sebastiana Baha, Sezāra Franka, ka arī Alfrēda Kalniņa, Marģera Zariņa, Edgara Raginska un citu komponistu skaņdarbi.

"Netīšām sanāca, ka, atlasot programmu, pēkšņi piesakās skaņdarbi, kuri ir saistīti ar Pārdaugavu un kuri ir Kalnciema kvartāla kaimiņi, proti, Emīls Dārziņš, Marģeris Zariņš, arī Edgars Raginskis tomēr ir Pārdaugavas puisis," saka operdziedātāja Evija Martinsone.

"Sieviešķīgās emocijas mums ir vajadzīgas. Evija un sievišķīgums ir roku rokā. Domāju, ka visa programma ir izvēlēta ļoti gaiša, arī ļoti personiska un emocionāla, man liekas ļoti atbilstoša Evijai Martinsonei," teic pianiste Agnese Egliņa.

"Mans profils vairāk ir operdziedāšana, kamermuzicēšanu biju atlikusi maliņā. Un man milzīgs prieks, ka mēs ar Agnesi beidzot esam atkal satikušās. Mēs sākam domāt par lielāku solo koncertu," atklāj Evija Martinsone.

Agnese Egliņa humoru pazīst kā domu ķīmiju, asprātīgus skaņdarbus viņa izpildīs arī koncertā "Baltās dziesmas": "Būs mana klasesbiedra Edgara Raginska apdarinātas latviešu tautasdziesmas, kā arī Raimonda Paula dziesma "Circenīša Ziemassvētki", kas izskanēs stilizētā klavieru pārlikumā. Ļoti asprātīgi iederēsies programmā," norāda Agnese Egliņa.

Ziemassvētku ieskaņas koncerts "Baltās dziesmas" Kalnciema kvartālā Rīgā notiks sestdien, 13.decembrī, plkst. 17.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti