Rīta Panorāma

Skaņas terapijai arvien vairāk interesentu

Rīta Panorāma

Intervija ar Markusu Rivu

Pareizticīgo lūgšanas un dziedājumi

«Ziemassvētku festivālu» noslēgs pareizticīgo lūgšanu un dziedājumu koncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Dzintaru koncertzāle un Latvijas Radio koris aicina uz “Ziemassvētku festivāla” noslēguma koncertu “Pareizticīgo lūgšanas un dziedājumi” 7. janvārī. Koncerta programmā skanes izcilā krievu komponista Pētera Čaikovska un mūsdienu komponistu Andreja Selicka un Alfrēda Momotenko-Levicka skaņdarbi Latvijas Radio kora un diriģenta Sigvarda Kļavas lasījumā, medijus informē koncertzāles pārstāvji.

Latvijas Radio kora un diriģenta Sigvarda Kļavas krievu sakrālās mūzikas atskaņojumi izpelnījušies atzinību gan Latvija, gan citur pasaulē.

2019. gadā ierakstu kompānijā “Ondine” klajā nāca viņu ieskaņotais Pētera Čaikovska sakrālās kormūzikas albums, par kuru prestižajā izdevumā “Gramophone” rakstīja: “Sigvards Kļava nebaidās daudzās vietās izvēlēties lēnus tempus, bet reizē nepazaudējot kopainu un dramatisko intensitāti, kas ir tik svarīga Čaikovska mūzikas iezīme pat viņa liturģiskos sacerējumos. Un Latvijas Radio koris šajā repertuārā ir izcils!”

Koncertā skanēs arī latviešu mūzikas svētceļnieka Andreja Selicka bizantiskie dziedājumi, kā arī mūsdienu krievu komponista Alfrēda Momotenko-Levicka pirmatskaņojumi un lūgšanas, kuru centrā ir Jēzus un slāvu tautu apustuļi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti