Kultūras ziņas

Vecākais senās mūzikas ansamblis uzstājas Rīgā

Kultūras ziņas

Margaritai Vilcānei – 75

Ziemassvētku "Kraukšķītis" koncertzālē "Rīga"

Ziemassvētkos koncertzālē «Rīga» rosīsies Kraukšķītis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Gada nogalē īpaši sarosās bērnu izrāžu veidotāji, jo daudziem teātra apmeklējums Ziemassvētku laikā ir iekļauts obligāto ģimenes pasākumu sarakstā. Margaritas Stārastes pasaka par Kraukšķīti ir stāsts par piparkūku vīriņa piedzīvojumiem Pasaku mežā. Režisors Ivars Lūsis ar Latvijas Jaunatnes teātri koncertzālē "Rīga" iestudējis komponista Nika Matvejeva sacerēto muzikālo versiju pasakai "Kraukšķītis".

Ceļojumā cauri Pasaku mežam Kraukšķītis satiek vāveres, lapsēnus, rūķus, lācenīti Ķepiņu, suni Vavi un daudzus citus meža iemītniekus. Katram savs raksturs un temperaments.

"Mans Sniģis ir diezgan nīgrs, ar dzīvi neapmierināts, bet tik un tā bērnus un sievu viņš ļoti mīl," saka aktieris Pēteris Šogolovs, izrādē Sniegavīrs. "Vārna ir naska, mērķtiecīga, gandrīz dabū to, ko grib. Vārna ir skaista, vārna ir skaļa," savu varoni raksturo aktrise Raimonda Vazdika.

"Salatēvs ir tas, kas visu beigās saved kārtībā, visu sakārto. Un tad beidzot viss notiek tā, kā ir paredzēts, lai Ziemassvētki tomēr izdotos," atklāj Zigurds Neimanis, kurš izrādē atveido Salatēvu.

Komponists Niks Matvejevs šo jau pirms desmit gadiem sacerēto muzikālo pasaku vēlējies iestudēt un producentam Jurim Milleram materiālus iedevis pirms diviem gadiem. Šajos Ziemassvētkos solījums nu jau aizsaulē esošajam komponistam izpildīts. Uzvedumā līdzās Latvijas Jaunatnes teātra Bērnu un jauniešu studijas audzēkņiem Piparkūku vīriņa piedzīvojumos piedalās skatuves mākslinieki ar lielu pieredzi.

"Bērniem ir jāspēlē daudz godīgāk, jāspēlē ar visu sirdi un dvēseli, jo bērnus apmānīt ir neiespējami," uzsver Pēteris Šogolovs. "Man šī loma ārkārtīgi patīk. Manā uztverē tā saistās ar iemīļotu filmu par Pikasso, kur bija aina ar karnevālu, kur cilvēki staigā cukurtraukos un kannās, tas dod tādu īpašu svētku noskaņu. Un arī tad, kad beigās Vārna un visi zvēri dzied un iet rotaļās, manī rodas tāds neviltots Ziemassvētku prieks," neslēpj Raimonda Vazdika.

Sajust Ziemassvētku noskaņu, vērojot Kraukšķīša piedzīvojumus Pasaku mežā, šogad vēl varēs pašā Ziemassvētku vakarā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti