Kultūras ziņas

Komponista Kārļa Lāča "Krusta ceļš"

Kultūras ziņas

Grupas Sus Dungo jaunais albumus "Down The River"

"Radīti mūzikai" uzvarētāji

Zemītis: Ar Mika Akota uzvaru varētu sākties klasiskās ģitāras renesanse Latvijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Jaunā ģitārista Mika Akota uzvara akadēmiskās mūzikas šovā “Radīti mūzikai” varētu būt mirklis, kad sākas klasiskās ģitāras renesanse Latvijā, uzskata pieredzējušais ģitārists Kaspars Zemītis.

Jau vēstīts, ka svētdien Latvijas Televīzijā noslēdzās sešu nedēļu ilgušais akadēmiskās mūzikas šovs “Radīti mūzikai”, kurā par uzvarētāju un galvenās balvas ieguvēju tika atzīts piecpadsmitgadīgais Miks Akots no Alsungas.

„Šis ir tas mirklis, kad klasiskā ģitāra Latvijā sāk sevi prezentēt. Nesen man Aivara Hermaņa jubilejā vaicāja, vai klasiskās ģitāras renesanse Latvijā sākas, es teicu, ka vēl ne, bet drīz vajadzētu sākties. Manuprāt šis varētu būt tas brīdis,” norāda ģitārists Kaspars Zemītis.

Ar apsveikumiem, ziediem un fotografēšanos pēc sešu nedēļu muzicēšanas un filmēšanās maratona, Latvijas Televīzijas koncertstudijā pēc tiešraides tika pārņemti jaunie mūziķi. Lielākā uzmanība, protams, tika veltīta finālistiem.

„Man tikko uzdāvināja ļoti īpašu indiešu flautu, kuru es gaidu ar nepacietību, ka varēšu izmēģināt!” teic fināliste flautiste Egija Veldre.

Savukārt Marta Balode priecājas par puķēm, ko saņēmusi no saviem atbalstītājiem, un atzīst, ka jūtas ideāli.

„Lielākais prieks par pirmo iegūto vietu un ko es vēlos – vēlos pateikt paldies saviem atbalstītājiem, manam skolotājam Ainaram Macpanam, jo ar viņu pavadītas ļoti daudz stundas mācoties, un, protams, maniem vecākiem – tas ir vislielākais paldies,” – tā šova uzvarētājs.

Galveno balvu  - 1000 eiro, ko no Latvijas Televīzijas saņēma “Radīti mūzikai” uzvarētājs, Miks nolēmis izmantot, iegādājoties jaunu akustisko ģitāru, bet jau tūlīt pēc apsveikumiem jaunajam ģitāristam bija iespēja realizēt kādu savu sapni – muzicēt kopā ar Kasparu Zemīti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti