Dienas ziņas

Dažādas lauksaimniecības nozares palīdz izdzīvot

Dienas ziņas

Valmierā nodibina biedrību jauno mūziķu izaugsmei

Festivāls "Nāc līdzās!" Zemgalē

Zemgalē gatavojas pavasara «Nāc līdzās!» koncertam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ar koncertu Jelgavā beigusies festivāla “Nāc līdzās!” reģionālās atlases kārta bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām. Šogad no Zemgales un Rīgas reģiona pieteicās īpaši kupls dalībnieku pulks – vairāk nekā 200. Viņu lielākais sapnis –  būt pamanītiem un nokļūt lielkoncertā Rīgā.

1997.gadā aizsāktā labdarības akcija ''Nāc līdzās'' jau sen izaugusi par vērienīgu festivālu, kas palīdz mākslinieciski izpausties bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām.

Laura dziedātprasmi apgūst jau no trīs gadu vecuma un  nākotnē vēlas kļūt par dziedošo rakstnieci, bet šodien meitenes lielākā vēlme ir savu priekšnesumu nodziedāt tik labi, lai nokļūtu uz festivāla lielkoncerta skatuves.

„Pats galvenais, ka tu vari dot emocijas. Tad ko vairāk vajag?” uzskata Ādažu Brīvās Valdorfa skolas audzēkne Laura Žukova.

Lai nokļūtu līdz atlases festivālam ikviens dalībnieks ieguldījis milzīgu darbu, bet vēl vairāk enerģijas tas prasījis no Ingūnas, kura pati ir vājdzirdīga, bet spējusi iemācīt melodeklamāciju nedzirdīgiem bērniem.

„Sagatavojoties visu laiku atkārto, lai nostiprinātu to visu. Viņi nedzird mūziku, es dzirdu, un viņi visu nokopē,” skaidro melodeklamācijas skolotāja Ingūna Krama.

Tuvojoties Latvijas simtgadei, priekšnesumos izmantoti latviešu autoru darbi, tādējādi, mācoties dziedāt, dejot vai deklamēt,  bērni  iegūst arī papildus zināšanas, tomēr kā allaž par pašu lielāko ieguvumu tiek uzskatīta kopā būšana.

„Mēs šajā pulciņā esam 17.reizi, un mums ļoti patīk, un mēs vienmēr tiekam uz finālu. Galvenais ir redzēt, ko citi kolektīvi dara. Mūs ļoti iepriecina kolektīvi, kas ļoti rūpīgi gatavojas pasākumam,” uzsver 3. Speciālās pamatskolas skolotāja Mārīte Ose.

Jelgavas reģionālajā atlases kārtā šogad piedalās vairāk nekā 200 bērnu un tikai  paši labākie  pievienosies 24 kolektīviem no Vidzemes, Latgales un Kurzemes, lai  jau 11. aprīlī  uzstātos Rīgas Stradiņa universitātes aulā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti