Rīta Panorāma

Atklāj festivālu "Vīnes klasika"

Rīta Panorāma

Laika ziņas

Bibliotēkas Ziedoņa zālē skanēs Zemessardzes orķestra koncerts

Zemessardzes orķestris ieskandinās 25.jubilejas gadu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

13.februārī plkst.15 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē Latvijas Republikas Zemessardzes orķestris, Zemessardzes bigbends un Zemessardzes koris "Stars" diriģenta virsleitnanta Anda Kareļa vadībā klausītājiem dāvina koncertu, ieskandinot Latvijas Zemessardzes 25.jubilejas gadu.

Koncerta programmā iekļautas Otto M.Švarca, Alfrēda Rīda, Filipa Spārka, Vladimira Kosmas, Aivara Krūmiņa, Raimonda Paula, Gunāra Rozenberga, Viļņa Kundrāta un citu autoru kompozīcijas.

Zemessardzes orķestri 2011.gadā dibinājuši majors Viesturs Lazdiņš un virsleitnants Andis Karelis. Par Zemessardzes orķestra priekšteci var uzskatīt orķestri, kas Zemessardzes pakļautībā darbojās deviņdesmito gadu sākumā, bet vēlāk tika pievienots Nacionālo Bruņoto spēku (NBS) Štāba orķestrim. Zemessardzes bigbends darbojas paralēli Zemessardzes orķestrim.

Zemessardzes orķestrī un bigbendā muzicē pamatā jaunieši, kas ir profesionāli mūziķi vai topošie profesionāļi. Viņu uzdevums ir Zemessardzes popularizēšana sabiedrībā, Zemessardzes un NBS ceremoniju muzikālā noformēšana.

Šo pastāvēšanas gadu laikā Zemessardzes orķestris ir piedalījies arī dažādu pilsētu svētkos un sabiedriskos pasākumos, piemēram, Tēvu dienā, krūts veselības atbalsta gājienā Rīgā, orķestris ir arī "Grand Prix" ieguvējs pūtēju orķestru konkursos "Cēsu kauss" 2014. un 2015.gadā. Zemessardzes orķestris ir atbalstījis XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norisi.

Zemessardzes jauktais koris "Stars" ir augsta līmeņa pieredzējušu amatieru un profesionālu dziedātāju vienība. Tā misija ir rūpēties par Latvijas tautas garīgo un kultūras labklājību, sniedzot klausītājiem mākslinieciski augstvērtīgus, radošiem izaicinājumiem bagātus un iedvesmojošus koncertus. Zemessardzes kora diriģents ir Ārijs Šķepasts.

Ieeja koncertā ir bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti