Zemessardzes koris «Stars» ar koncertu svinēs piecu gadu jubileju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Svētdien, 8.oktobrī, plkst. 15.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē notiks Zemessardzes kora “Stars” piecu gadu jubilejas koncerts. Koncertā skanēs gan kordziesmas no spilgtākajiem kora pagājušas piecgades koncertiem, gan muzikāli priekšnesumi kopā ar Zemessardzes orķestri.

Svētdien Zemessardzes kora “Stars” jubilejas koncertā kora izpildījumā dzirdēsiet galvenokārt latviešu komponistu – S. Mences, J. Vītola, Ē. Ešenvalda, Ā. Šķepasta, I. Kalniņa u.c. autoru darbus, kā arī sadarbībā ar Zemessardzes orķestri - P.Butāna "Mīlas dziesmas".

Gan kora, gan orķestra galvenais uzdevums un misija ir popularizēt Zemessardzi sabiedrības, īpaši jauniešu vidū, rūpēties par Latvijas tautas garīgo un kultūras labklājību, sniedzot klausītājiem mākslinieciski augstvērtīgus, radošiem izaicinājumiem bagātus un iedvesmojošus koncertus.

Zemessardzes koris "Stars" tika dibināts 2012.gada 5.septembrī, kad diriģenta Ārija Šķepasta, šobrīd vecākā zemessarga, uzrunāti kopā sanāca Latvijas labāko amatierkoru un profesionālo koru dziedātāji, nedaudz vairāk kā 30 cilvēku sastāvā, un kopā nolēma pamēģināt radīt ko jaunu. Kā diriģents teica vienā no kora ceļa sākumā sniegtajām intervijām: ”Zemessardzes koris ir manas dzīves prieka stars!”, un šo prieku un vieglumu dziedātāji ir centušies saglabāt visu darbības laiku.

Šī pirmā piecgade korim iezīmējusies ar dalību vairākos ikgadējos pasākumos, kā piemēram, Baznīcu nakts koncerti, Lāčplēša dienas koncerts Anglikāņu baznīcā, Zemessardzes patruļas, kā arī ar vairākiem interesantiem projektiem un labdarības koncertiem Latvijas baznīcās un sociālajos namos. Koris koncertējis gan atbalstot Liepājas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa fasādes restaurāciju, gan Lestenes baznīcas baroka interjera un Ķemeru dievnama atjaunošanu, gan sniedzot prieka brīžus Ogres un Ropažu Sociālo namu iedzīvotājiem.

Par goda lietu kora dziedātāji uzskata piedalīšanos Zemessardzes vienību jubilejas pasākumos, Latviešu strēlnieku, neatkarības cīnītāju, represēto piemiņas un atceres koncertos Kara muzejā un citur Latvijā.

Lieliska sadarbība korim izveidojusies ar Zemessardzes orķestri un bigbendu virsleitnanta Anda Kareļa vadībā, ar kuriem šo gadu laikā atskaņots Djūka Elingtona Sakrālais koncerts, Mocarta Rekviēms, kopīgi veidotas programmas LR Zemessardzes 25 gadu jubilejas un Orķestra jubilejas pasākumiem, kā arī izveidota izklaidējoša estrādes un kino mūzikas programma, ar kuru bagātināt Latvijas pilsētu svētku norisi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti