Kultūra

Rīgas geto muzejam nākamgad nebūs valsts atbalsta

Kultūra

Atjaunots Rīgas Doma lielais ērģeļu prospekts

Vecgada mūziklu koncerts "Sounds of the Music" pulcē aktierus no četriem Latvijas teātriem

Zelta klasika populāru aktieru izpildījumā koncertā «Sounds of the Music»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Mūziklu zelta klasiku populāru aktieru izpildījumā piedāvās Vecgada koncerti „Sounds of the Music”, kas savu skanējumu sāks 27.decembra vakarā Bauskas Kultūras centrā. Koncerti vienkopus pulcēs aktierus no četriem Latvijas teātriem, instrumentālo pavadījumu koncertā spēlēs Jāzepa Mediņa mūzikas skolas simfoniskais orķestris Pētera Plūmes vadībā.

Popūrijs no Leonarda Bernstaina „Vestsaidas stāsta”, skaistākās melodijas no Loida Vēbera mūzikliem „Operas spoks” un „Kaķi”, arī Šēnberga mūzikla „Nožēlojamie” un cita žanra klasika iekļauta Vecgada koncertā „Sounds of the Music”.

Diriģents Pēteris Plūme stāsta, ka ierosmi koncertam devusi veiksmīgā Mediņskolas orķestra sadarbība ar grupu „Astro'n'out” šī gada maijā, veidojot Mātes dienai veltītu koncertu. Toreiz visiem ļoti paticis, tādēļ, kad producents gada nogalē rosinājis sadarbību ar aktieriem, visi orķestra jaunieši bijuši pat ļoti ieintriģēti.

Pēteris Plūme: „Ķēros klāt pie repertuāra atlases, protams, man kā cilvēkam, kas nācis no akadēmiskām aprindām, interesē atklāt tieši šo mūziklu žanra zelta repertuāru, un to es arī piedāvāju. Tad es izveidoju sarakstu, un tad nāca lomu piemeklēšana."

Solonumuros, duetos un plašākos sastāvos koncertā muzicēs četru Latvijas teātru aktieri – Ieva Puķe un Ģirts Rāviņš no Valmieras teātra, Inese Kučinska un Edgars Pujāts no Liepājas teātra, Nacionālā teātra aktieri - Līga Zeļģe un Uldis Siliņš, kā arī dailēnieši - Ērika Eglija un Gints Andžāns.

Edgars Pujāts: „Priecājos par to, ka vispār ir tādi uzņēmīgi cilvēki, kas šajā saspringtajā svētku laikā, kad visos teātros paralēli ir bezgala daudz citu koncertu un darbu, ka mūs var savākt kopā no visiem teātriem."

Uldis Siliņš: "Mūzikls mani ļoti saista ar to, ka kustība, dziedāšana, deja, tur viss ir kopā, kā saka – visu, ko cilvēks no sevis var izspiest, tur to vajag un tas mani ļoti saista."

Tā Edgars Pujāts un Uldis Siliņš, kuru solo sniegumā dzirdēsim populāro dziesmu „Ēdelveiss” no „Mūzikas skaņām” un Kliforda Bredšova dziedājumu no „Kabarē”.

Latvijas mūzikas vidē ar mazāk zināmu, bet ļoti spilgtu dziesmu varētu pārsteigt aktieris Ģirts Rāviņš, viņam uzticēta kompozīcija „Ja es būtu bagāts” no Džerija Boka mūzikla „Vijolnieks uz jumta”, kas piedzīvojis arī vairākas ekranizācijas.

Ģirts Rāviņš: „Man ir vienkārši burvīga dziesma no mūzikla „Vijolnieks uz jumta” par ebreju dzīvi tādā Ukrainas ciematiņā savā laikā. Šis mūzikls nav pārāk populārs mūsu platuma grādos, bet vispār šis mūzikls ir pasaules klasika, saņēmis neskaitāmas balvas."

Diriģents Pēteris Plūme stāsta, ka ar milzīgu degsmi koncertam gatavojas Mediņskolas orķestris, un jaunības aizrautība mūziklu koncertā ir pat ļoti iederīga:

„Mums ir ļoti aizrautīgi, talantīgi mūzikas vidusskolas audzēkņi, nākamie profesionāļi, viņi nav noguruši no spēlēšanas, un viņi vēl daudz ko atklāj mūzikā, tādēļ tas ir ļoti interesants process."

Vecgada koncerts „Sounds of the Music” 27.decembrī izskanēs Bauskas Kultūras centrā, 28.decembrī Ādažos, 29.decembrī Baložos, bet 30.decembrī būs trīs koncerti Rīgā, VEF Kultūras pilī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti