Panorāma

Piedāvā palielināt atbalstu elektrības maksājumu segšanai

Panorāma

18 vecs jaunietis mirst no "spaisa"?

Pirmizrāde kameroperai "Līsistrate"

Zane Kreicberga: Līsistrates stāsts visos laikos ir savā ziņā aktuāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

„Līsistrates stāsts visos laikos ir aktuāls savā ziņā,” Latvijas Radio 2 „Rīgas 2014” ziņu veidotājiem stāsta kameroperas "Līsistrate" iestudējuma režisore Zane Kreicberga. Kā iepriekš vēstīts, iestudējums, kura iedvesmas avots ir Aristofāna šāda paša nosaukuma luga, būs skatāms 14. un 15.februārī Rīgā, Latvijas Dzelzceļa muzejā un 16.februārī Liepājas teātrī.

Iestudējumu "Rīgas 2014" ietvaros veido starptautiska mākslinieku komanda. Vienā vakarā tiks izrādītas divas kameroperas – komēdija un drāma, kuru autori ir Eiropā pazīstamais džeza mūzikas komponists Kaspars Evalds no Šveices sadarbībā ar latviešu režisori Zani Kreicbergu, un latviešu komponists Jēkabs Nīmanis sadarbībā ar libretisti Inesi Zanderi un režisori Kristīni Siris no Šveices .

Līsistrates stāsts visos laikos ir aktuāls savā ziņā, jo stāsts ir par cilvēkiem, kas karo, un par to, vai ir iespējams atrast kaut kādus līdzekļus, lai cilvēki mainītu savu karojošo dabu un dzīvotu draudzīgi, tā vienkārši izsakoties,”  skaidro režisore Zane Kreicberga.

Līsistratei ir stratēģija, kā panākt mieru. Viņa spēj apvienot dažādu pušu – Atēnu, Spartas un visādas Grieķijas sievietes, izmantojot viltību – liedzot vīriem viņu daļu. Kad vairs vīriem tas nav izturams, viņi nolemj, ka jāsalīgst miers un visiem jādzīvo mierā un saticībā.

Komiskā daļa diezgan lielā mērā balstās Aristofāna oriģinālajā tekstā un sižetā, bet, protams, ar tādiem mūsdienīgiem akcentiem libretu ir veidojis pats komponists Kaspars Evalds, un viņš tiešām ir brīnišķīgi to izdarījis,” atzīst Kreicberga. „Tā tiešām ir luga mūzikā!"

Izrādē piedalās trīs solisti. Līsistrati spēlē Žanīna Hircela. Vairākas lomas atvēlētas Robertam Kolleram, stasta režisore. Savukārt Līsistrates draudzeni Mirīni spēlē mūsu pašu soliste Kristīne Gailīte. Pārējie dalībnieki veido kori, taču gandrīz katram koristam ir savs maziņš solo izgājiens.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti