Zalcburgā pirmizrādi piedzīvojusi Hermaņa iestudētā «Danajas mīla»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Zalcburgas festivālā 31.jūlijā pirmizrādi piedzīvojusi Alvja Hermaņa iestudētā Riharda Štrausa opera "Danajas mīla".

Jauniestudējuma muzikālo vadību realizējis Francs Velzers-Mests, kurš 2014.gadā brīnišķīgi iestudēja ''Rožu kavalieri”. Danajas lomu atveido ievērojamā bulgāru dziedātāja soprāns Krasimira Stojanova, Midu – vācu tenors Gerhards Zīgels, Jupiteru – poļu basbaritons Tomašs Koņečnijs.

 

 

Hermanis operu izvēlējies stāstīt kā raibu un krāšņu orientālu pasaku (videomāksliniece Ineta Sipunova, kostīmu mākslinieks Jozs Statkevičs, gaismu mākslinieks Gļebs Fiļštinskis un horeogrāfe Alla Sigalova), izrādē apvienojot mītu par skaistuli Danaju ar mītu par Midu, kurš pārvērš zeltā visu, kam pieskaras.

Režisors Alvis Hermanis Zalcburgā strādājis jau vairākkārt, piemēram, 2012.gadā izcili iestudējis Aloiza Cimmermana ''Zaldātus”, kas kļuva par festivāla augstāko punktu.

Hermanis gan nesen nonācis sabiedrības uzmanības lokā ar saviem izteicieniem par bēgļu politiku – viņš kritizējis Hamburgas teātra attieksmi pret to, tāpēc izbeidza sadarbību ar Hamburgas teātri.

''Danajas'' iestudējumā gan tas nav spēlējis nekādu lomu. To režisors vēlējies uz skatuves iestudēt kā pasaku, kā ''fantastisku utopiju'', un ''nedot nekādu politisku vai sociālu paziņojumu''.

"Danajas mīla" Zalcburgā būs skatāma arī 5., 8., 12. un 15. augustā, bet 6. augusta vakarā pirmizrādes ierakstu piedāvās noklausīties Latvijas Radio 3 - "Klasika".

Jau vēstīts, ka šogad Zalcburgas festivāla programmā ir trīs Mocarta operu jauniestudējumi – “Tā dara visas”, „Dons Žuans” un „Figaro kāzas” - , Annas Ņetrebko un Jusifa Eijvazova koncerts un Leonarda Bernšteina mūzikls „Vestsaidas stāsts”.

Festivāls noslēgsies 31. augustā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti