Zagrebas kamerorķestris pārsteidz, uzstājoties tirgū

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Nopelniem bagātais Zagrebas kamerorķestris “The Zagreb Soloists”, kurš savas pastāvēšanas laikā sniedzis visā pasaulē vairāk nekā 3500 koncertu, savu 65 jubileju atzīmē netradicionālā veidā - sniedzot pārsteiguma performanci Zagrebas tirgū sestdienas rītā, kad tirgus ierasti ir pārpildīts. 

Sestdienas rītā starp svaigiem augļiem, dārzeņiem, mājās audzētiem tītariem tika atskaņoti klasiskās mūzikas populārākie skaņdarbi. 

Kamerorķestris “The Zagreb Soloists” sniedza savu pirmo publisko bezmaksas koncertu vairāku bezmaksas koncertu sērijā, kopš savas pirmās uzstāšanās. Kamerorķestris 1980. gadā izdeva pasaulē visizplatītāko klasiskās mūzikas ierakstu un tika dēvēts par kulta ansambli. 

Laimīgajiem tirgus apmeklētājiem lielākajā zaļumu tirgū Zagrebā bija reta iespēja klausīties Volfganga Amadeja Mocarta, Lukas Sorkočevica un Karlosa Gardela mūziku, pēc skaņdarbiem skanēja pieprasījumi atkārtot, īpaši pēc tam, ka izskanēja Astora Piacollas "Libertango". 

“Mēs esam spēlējuši pasaules lielākajās koncertzālēs, karaļiem, diplomātiem un visdažādākajām elitēm visā pasaulē. Par spīti visai iepriekšējai pieredzei, mēs nespējām sagaidīt šo koncertu tik neparastā norises vietā pilsētas iedzīvotājiem. Es varu teikt, ka tas bija unikāli un enerģija, kas strāvoja visapkārt bija pārsteidzoša,” stāstīja orķestra mūziķis Krunoslavs Maričs. 

Orķestra pirmā vijole piebilda, ka šādus koncertus orķestris plāno sniegt visa gada garumā, bet netiek atklāts, kura būs nākamā koncertvieta. Apmeklētāji bija sajūsmā un sveica orķestri jubilejā, brīnoties par neordināro koncertu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti