Žagars nav noslēdzis līgumu par operas īri Opolais koncertam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

28.aprīlī “Andreja Žagara Kultūras atbalsta un attīstības fonds“ preses konferencē paziņoja par Kristīnes Opolais solo koncertu 4. oktobrī Latvijas Nacionālajā operā un biļešu tirdzniecības sākumu 29. aprīlī, taču jorpojām nav noslēdzis līgumumu ar VSIA „Latvijas Nacionālās opera un balets” (LNOB) par operas zāles īri koncertam, informē LNOB valde

LNOB valde uzskata, ka preses konferencē izziņotais biļešu tirdzniecības sākums pirms līguma noslēgšanas  ir vērtējams kā spiediens uz LNOB valdi.

LNOB valde izsaka nožēlu par to, ka cilvēki, kas vēlējās pirkt biļetes uz Kristīnes Opolais solo koncertu 4. oktobrī, ir maldināti. Šāda prakse LNOB nav pieņemama.

Tāpat LNOB valde apliecina, ka Kristīne Opolais vienmēr bijusi, ir un būs gaidīta Latvijas Nacionālajā operā, ko pastiprina fakts, ka LNOB rekomendēja viņu Triju Zvaigžņu ordeņa piešķiršanai.

Savukārt Žagara fonds pirmdien, 2.maijā, atbildot uz LNOB pārmetumiem norāda, ka LNOB par telpu īri Kristīnes Opolais koncertam pieprasīja uzņemties saistības, kuras pārsniedz Andreja Žagara Kultūras atbalsta un attīstītības fonda pilnvaras, tādēļ fonds cer vienoties par sadarbības vidusceļu.

Pēc Andreja Žagara sacītā, pirmdien, 2.maijā, Latvijas Nacionālajai operai un baletam ir nosūtīta fonda vēstule ar skaidrojumu, kāpēc konkrētās prasības fonds nevar īstenot, kā arī fonda parakstīts telpu īres līgums.

“Piešķirot zāli šim koncertam, opera ne tikai lūdza mums apmaksāt tās pilnu īres maksu atbilstoši publiskajam cenrādim, bet arī pieprasa garantēt Kristīnes Opolais papildu koncertus 2018. gadā, ko mēs fiziski nevaram,” skaidroja Žagars.

Fonds pārstāv Kristīni Opolais tikai šajā konkrētajā koncerttūrē, un tam nav nedz tiesību, nedz kādas citas iespējas noteikt vai norādīt māksliniecei, kur un kad viņai ir jāuzstājas, tādēļ Operai par citiem Opolais koncertiem ir jāvienojas ar mākslinieci atsevišķi.

“Es ceru, ka pašlaik tās ir tikai domstarpības. Esam gatavi pilnībā uzņemties finansiālās saistības par telpu nomu, pat veikt zināmu priekšapmaksu, taču mēs nevaram uzņemties to, kas ir ārpus mūsu pilnvarām. Tāpēc esam nosūtījuši operai parakstītu sadarbības līgumu, ja opera to izvēlēsies neparakstīt, tad koncerts Rīgā tik un tā būs, taču citās telpās. Bet tiešām žēl par šādu operas attieksmi. Nav saprotams, kādēļ no viena mākslinieka prasa vairāk, kā no citiem,” skaidroja Žagars.

Jau vēstīts, ka Andreja Žagara fonds plāno rudenī piedāvāt dziedātājas Kristīnes Opolais koncertus Rīgā, Liepājā un Rēzeknē. 30.septembrī koncerts notiks Liepājā koncertzālē “Lielais dzintars”, 2.oktobrī - Latgales vēstniecībā "Gors" Rēzeknē un 4.oktobrī - Latvijas Nacionālajā operā.

Ar šiem koncertiem Latvijā darbību sāks Andreja Žagara kultūras atbalsta un attīstības fonds.

Koncertos Kristīne Opolais muzicēs kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri itāļu diriģenta Sesto Kvatrīni vadībā. Tajos skanēs ārijas un instrumentālās epizodes no Džuzepes Verdi, Džakomo Pučīni, Pjetro Maskanji, Kamila Sensānsa, Frančesko Čilea un Alfredo Katalani zināmām un arī mazpazīstamām operām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti