Rīta Panorāma

Slavenais mūzikls "Kabarē" Nacionālajā teātrī

Rīta Panorāma

Inteervija ar Donu

Intervija ar Andreju Žagaru

Žagars: Bavarska ārkārtīgi spilgti uzziedēs operā «Trubadūrs»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

„Man ir prieks par mūsu pašu dziedātājiem,” intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā „Rīta Panorāma” norāda Verdi operas „Trubadūrs” iestudējuma režisors Andrejs Žagars, īpaši izceļot Juliannu Bavarsku, kura, pēc režisora domām, ārkārtīgi spilgti uzziedēs Leonoras lomā.

Andreja Žagara interpretācijā operas galvenā varone ir Leonora, kuru atveido Latvijas Nacionālās operas (LNO) soliste Julianna Bavarska.

Julianna Bavarska, mūsu operas trupas soliste, manuprāt ārkārtīgi spilgti uzziedēs šajā lomā. Parādīs sevi jaunā kvalitātē,” uzskata režisors. Andrejs Žagars izceļ arī Jāni Apeini, Romānu Poļisadovu, Krišjāni Norveli un Andžellu Gobu.

„Protams, Latvijā jau vienmēr skatītājs, it sevišķi jau tāds operas zinātājs, grib kādus pārsteigumus tieši viesu vidū,” norāda Žagars, atklājot, ka iestudējumā redzēsim izcilus jaunās paaudzes krievu operas māksliniekus, starp kuriem ir Igors Golovatenko un Oļesja Petrova. Tāpat izrādē redzēsim pazīstamo turku tenoru Muratu Karahanu.

Publikas reakcija un emocionālā uzņemšana pēc iestudējuma ģenerālmēģinājuma 28.maijā, pēc režisora domām, liecinājusi par to, ka solistu sastāvs ir pareizi izvēlēts.

Pēc reakcijas un emocionālās uzņemšanas mēs sapratām, ka esam pareizi izveidojuši solistu sastāvu,” uzsver Žagars.

Runājot par nākotnes plāniem, Andrejs Žagars atklāj, ka šobrīd gatavojot „Aīdas” projektu, bet rudenī došoties uz Honkongas operu un veidošot Riharda Štrausa operu „Salome” ar latviešu komandu, kurā būs Reinis Suhanovs, Katrīna Pasternaka un Ineta Sipunova. Pirmizrāde paredzēta 9.oktobrī.

Kā vēstīts, operas "Trubadūrs" pirmizrāde notiks 30.maijā, pārējās izrādes - 31.maijā, Rīgas Operas festivāla laikā 7. un 14.jūnijā, kā arī 30.augustā un 25.septembrī.

Uzvedumu veido latviešu mākslinieku komanda - režisors Andrejs Žagars, muzikālais vadītājs un diriģents Aleksandrs Viļumanis, diriģents Jānis Liepiņš, scenogrāfs Reinis Dzudzilo, kostīmu māksliniece Kristīne Pasternaka, dramaturgs Mikus Čeže un citi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti