«Years&Years» un citi papildina «Positivus» programmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Šogad festivāls ''Positivus'' Salacgrīvā norisināsies jau divpadsmito reizi, tas notiks no 20. līdz 22. jūlijam. Organizatori ziņo par programmas papildinājumu.

Positivus festivāla programmu kuplinās viena no šobrīd aktuālākajām Lielbritānijas elektronikas grupām ''Years & Years''. Tāpat festivālā uzstāsies tādas uzlecošas mūzikas zvaigznes kā Youngr, Jeremy Loops, Marlon Williams. Jau ziņots, ka uzstāsies tādi pasaules mēroga mākslinieki kā ''Nick Cave & The Bad Seeds'', ''The Prodigy'', Tove Lo un daudzi citi.

''Years & Years'' pasaules slavu ieguva strauji, un nu jau grupa var lepoties ar izpārdotiem Eiropas arēnu šoviem, vadošām pozīcijām pasaules topu virsotnēs un iegūtām nozīmīgām mūzikas industrijas balvām. Muzikāli grupu raksturo elektropopa iezīmes ar R&B un hausmūzikas elementiem, tā radot tikai viņiem raksturīgo skanējumu un viņu ierakstus uzceļot Lielbritānijas topu pirmajās vietās. Valdošais trio mūzikā ir izteikti melodiskais Ollija vokāls, kas spēj salauzt sirdis un atdzīvināt ar pulsējošu bītu, kas aizgūts no 80. gadu stilistikas sintpopa un gadsimta funky elektronikas labākajiem paraugiem. Šis sakausējums nodrošināt grupas panākumus dziesmu un albumu topos, kā arī visdažādāko apbalvojumu pasniegšanas ceremonijās, kur grupa nominēta gandrīz visām iespējamām Eiropas mūzikas balvām, to skaitā, ''Brit Awards'' nominācijai ''Critics Choice Award'' un saņemot prestižo ''BBC Sound'' 2015. gadā.

 

Dario Darnels jeb Youngr izpilda eklektisku, nedaudz alternatīvas ievirzes popmūziku. Viņš precīzi zina, ko vēlas mūsdienu mūzikas mīlis, tādēļ nebaidās eksperimentēt, saglabājot melodiskumu. Šogad izdotā Youngr debijas dziesmu izlase “This Is Not An Album” ar hitu “Out Of My System” Spotify pārsniegusi vairāk kā 50 miljonu klausījumu skaitu. Viņa fenomenālie koncerti ir izpārdoti gan Eiropā, gan Ziemeļamerikā.

 

No Dienvidāfrikas tālēm nākušais Jeremy Loops spēj uzlabot garastāvokli ikvienam. No viņa plaušām, ģitāras un cilpu pedāļiem laužas ārā ļoti spēcīga pozitīvisma deva, kas ir kā radīta festivālu gaisotnei. Mūziķa daiļradē organiski savienojas dziesminieku kultūra, regejs, kāda kripata elektronikas un Āfrikas tautu mūzikas elementi radot multikulturālas ballītes sajūtu. Ar savu debijas albumu “Trading Chance” mūziķis iekaroja iTunes topu pirmās vietas un ātri attīstīja savu karjeru tālāk saņemot tādus apbalvojumus kā Dienvidāfrikas iTunes labākais gada albums un kā MTV Āfrikas labākais alternatīvais albums 2015. gadā.

 

 

Dziļi un bieži tumsas aizsegā, indie folk mūzikas jaunzēlandiešu dziesminieks Marlon Williams, kuram patīk tikpat labi atmosfēriska popmūzika, kā mūsdienu alternatīvā kantrī noskaņas. Mūziķis saņēmis vairākas nozīmīgas Jaunzēlandes mūzikas balvas, tajā skaitā arī par gada labāko šīs valsts mūzikas albumu un kā gada labākais solomākslinieks vīriešu kategorijā.

 

 

Līdzās ierastajām 3 dienu, 3 dienu ar telts vietu, 2 dienu, 1 dienas un VIP biļetēm šobrīd ''Positivus'' festivāla mājaslapā par īpaši izdevīgu cenu iegādājamas arī grupas biļetes. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti