«Xylem Trio» aicina uz «Šampanieša mūziku»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Dzintaru koncertzālē 8. marta vakarā uz dzirkstošu koncertu, kuram dots nosaukums “Šampanieša mūzika”, aicina "Xylem Trio" – sitaminstrumentālists Rihards Zaļupe, saksofonists Oskars Petrauskis un pianists Raimonds Petrauskis.

Šim koncertam mākslinieki sagatavojuši īpaši dzirkstošu programmu ar Friderika Šopēna, Ādolfa Skultes, Emīla Dārziņa, Astora Pjacollas, Alberto Villodo un Stinga melodijām “Xylem Trio” apdarē. Pianistu Raimondu Petrauski pazīstam ne tikai kā lielisku improvizētāju un aranžētāju, bet arī kā komponistu, tāpēc šajā koncertā dzirdēsim arī vairākas viņa komponētas melodijas.

“Xylem Trio” jau no 2006.gada apvieno trīs starptautiski atpazīstamus Latvijas mūziķus, taču nosaukumu trio ieguva 2010.gadā. Tā galvenā ideja ir apvienot unikālo taustiņinstrumentu, saksofona un marimbas/perkusiju skanējumu. Šāds ansamblis nav bieži sastopams, tieši tādēļ puišiem projekts ir liels izaicinājums, jo lielākoties mūzika ir viņu pašu radīta un aranžēta.

“Xylem Trio” dalībnieki ir ne tikai lielisks trio, bet arī sekmīgi un atpazīstami solisti gan Latvijā, gan ārpus tās. Trijotnes repertuāram ir diezgan neiespējami piedēvēt kādu konkrētu mūzikas žanru, tādēļ to sauc par “crossover”, proti, dažādu mūzikas stilu un novirzienu apkopojumu un sajaukumu.

“Xylem Trio” aktīvi koncertē gan ārpus Latvijas, gan Latvijā un līdz šim piedalījušies tādos projektos, kā Saulkrastu džeza festivāls, Liepājas Pianisma zvaigžņu festivāls, “7 Stories Of The Gospel of Thomas” (sadarbībā ar kori “Maska” un diriģentu Jāni Ozolu), “Euroradio” tiešraides koncerts Eiropā un Kanādā projekta “Eiropas Ziemassvētki” ietvaros un citos. Puišu izveidotais albums “In The Mood of Giya Kancheli” ieguva "Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu 2010" kategorijā “Gada debija” un "Labākais instrumentālais filmu vai teātra mūzikas albums”.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti