Kultūras ziņas

Andra Eglīša "Radi, draugi, paziņas"

Kultūras ziņas

"Red Hot Chili Peppers" koncerts Lucavsalā

Vecrīgā ieskandina "World Jazz Festival"

«World Jazz Festival» idejas autors: Vēlos attīstīt festivālu visaugstākajā līmenī arī turpmāk

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Ceturtdien, 27.jūlijā, dienas vidū Vecrīgā ar jau tradicionālo džezmeņu gājienu atklāts 4. starptautiskais mūzikas festivāls “World Jazz Festival 2017”. Festivāla idejas autors, saksofonists Igors Butmans (Krievija) saka, ka šeit nekad nav garlaicīgi un viņš vēlas festivālu visaugstākajā līmenī arī turpmāk.

Bezmaksas koncertā Doma laukumā uzstājās gan pašmāju, gan ārzemju džeza mūzikas mākslinieki, kas atskaņoja labāko mūsdienu komponistu skaņdarbus.  

Festivāla idejas autora, Krievijas saksofonista Igora Butmana vadīts mūziķu simbolisks gājiens pāri Doma laukumam ievadīja starptautiskā festivāla “World Jazz Festival” atklāšanu. Esot klāt nejaušiem tūristiem un īpaši lūgtiem viesiem, bezmaksas koncertā Doma laukumā uz skatuves kāpa gan jau zināmi pašmāju labākie džeza mūziķi, gan viesi.  

“Tas ir vienmēr ļoti nozīmīgs pasākums tāpēc, ka tādos festivālos liels uzsvars ir uz ārzemju mūziķiem, tāpēc pievienoties tam pulciņam vienmēr ir milzīgs prieks un gods,” atzina grupas “Pieneņu vīns” soliste Evilena Protektore.

“Latvijā ir ļoti, ļoti kvalitatīvi džeza mūziķi un mums ir ļoti daudz visādu mācību iestāžu, kur var mācīties džezu un mūsu mūziķi var konkurēt Eiropas un pasaules līmenī,” viņa piebilda.  

“Ir ļoti jauki, ka ir tāds festivāls un festivāla organizētājs, kas saprot, ka viņš uzaicina Latvijas labākos džeza mūziķus. Man tas patīk!” sacīja saksofonists Deniss Paškevičs.

“Mēs vakar jau izbaudījām šogad šī festivāla atmosfēru mūsu klubā, [..] brīnišķīgi, ka ir vairāk šo džeza festivālu, vairāk mēs esam iekšā,” pievienojās dziedātāja Jolanta Gulbe.

Savukārt dziedātāja Olga Pīrāgs uzskata - jo vairāk būs festivālu, jo vairāk tas palīdz tieši džeza jauniešiem, kam tas ir īpaši noderīgi klausīties, lai attīstītu fantāziju un improvizācijas spējas, “es tikai atbalstu šādas idejas”.

Festivāla atklāšana Doma laukumā ar džezam tik raksturīgo improvizāciju iedvesmoja cilvēkus līdzi just un dejot.

Igors Butmans saksofonists, festivāla idejas autors (Krievija) sprieda, ka “četri gadi džeza festivālam ir ļoti maz, bet festivālu ir iemīļojuši”.

“To gaida skatītāji un mūziķi. Daudzi mums raksta, ka vēlas šeit piedalīties, jo ir dzirdējuši, ka šeit ir atsaucīga publika, ļoti skaista pilsēta. Šeit nekad nav garlaicīgi. Notiek dažādas aktivitātes un tikšanās arī pēc koncertiem. Es vēlos tikai attīstīt šo festivālu visaugstākajā līmenī arī turpmāk,” pauda Butmans.

Festivāls Rīgā norisināsies divas dienas. “Arēnā Rīga” un kinoteātrī “Splendid Palace” klausītājus priecēs itāļu soul mūzikas izpildītājs Mario Biondi un amerikāņu džeza dīva Petija Ostina, kā arī citas džeza zvaigznes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti