«World Jazz Festival 2017» atklāšanas koncerts - Doma laukumā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

27. jūlijā grandiozāko šīs vasaras džeza pasākumu atklās bezmaksas koncerts Doma lLaukumā. Uz starptautiskā mūzikas festivāla "World Jazz Festival" atklāšanas koncertu aicināti ne tikai pašmāju mūziķi, bet arī džeza zvaigznes no Krievijas, ASV un Brazīlijas, informē organizatori.

Zem klajas debess pašā Rīgas sirdī, Doma laukumā ceturtdien plkst. 15.00 sāksies koncerts, kas tiks atklāts ar tradicionālo džezmeņu gājienu cauri Vecrīgai, kuru vadīs Krievijas saksafonists Igors Butmans ar Maskavas džeza orķestri un citiem festivāla māksliniekiem. Svinīgi atklās festivālu, kas Rīgā norisināsies divas dienas no - 27.-28. jūlijam - un sniegs trīs grandiozus koncertus.

"World Jazz Festival" Doma laukuma koncertu uzsāks mūziķu kolektīvs no Latvijas – "Pieneņu vīns', kas funk/fusion stilā muzicē jau vairāk nekā 10 gadus. Grupa 2016. gadā laidusi klajā arī debijas albumu, kurā iekļautas labākās un klausītāju iecienītākās kompozīcijas.

Turpinājumā uzstāsies trio no Krievijas – "Oleg Butman Trio". Oļegs Butmans ir harismātisks un talantīgs džeza bundzinieks, kas uzstāsies kopā ar vokālisti un pianisti Natāliju Smirnovu, kā arī bašģitāristu Antonu Davidjantu.

Koncertā redzēs un dzirdēs arī mūsu pašmāju džezmeņa Denisa Paškeviča uzstāšanos kopā ar fantastiskās balss īpašnieci Jolantu Gulbi-Paškeviču un atraktīvo puertorikāņu izcelsmes ģitāristu no ASV – Neff Irizarry II. Šie mākslinieki īpaši festivālam radījuši ļoti īpašu kopdarbu.

Doma laukuma koncertu noslēgs Andrejs Kondakovs & Brazil All Stars. Andrejs Kondakovs ir viens no populārākajiem Krievijas džeza komponistiem, kurš muzicē gandrīz visos mūsdienīgā džeza stilos. Taču īpaša uzmanība komponista daiļradē tiek veltīta tieši Brazīlijas mūzikas ritmiem. Tieši tāpēc Doma laukumā koncertā Andrejs Kondakovs uzstāsies ar budzinieku Ernesto Simpsonu, basģitāristu Sergio Bramdo un saksafonistu Dmitriju Semjonovu.

"World Jazz Festival 2017" koncerti: 27. jūlijā plkst. 15 bezmaksas koncertā Doma laukumā, plkst. 19 kino "Splendid Palace" un 28. jūlijā plkst. 19 "Arēnā Rīga".

 

World Jazz Festival 2016

Iepriekšējie "World Jazz Festival" pasākumi.

 

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti